A britek túlnyomó többsége büszkén tekint történelmére

A radikális BLM-tüntetők, az önjelölt igazságosztók és szobordöntögetők tevékenységére válaszul felmérés készült a britek körében, amely megsemmisíti az aktivisták érvelését. Kiderült, hogy a brit lakosság kétharmada büszke a történelmére.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 01. 10:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Policy Exchange által készített közvélemény-kutatás megállapította, hogy a megkérdezett britek 69 százaléka büszke történelmére, és mindössze 17 százalék érzi úgy, hogy szégyenkeznie kell miatta.

A közvélemény-kutatás azt is kiderítette, hogy 65 százalék szerint nem fair a jelen kor értékrendje alapján ítélkezni a múlt nagy személyei felett és úgy vélik, akiknek annak idején szobrot állítottak, azok megérdemlik, hogy fennmaradhassanak. Továbbá 77 százalék úgy gondolja, hogy „a történelemből tanulni kéne ahelyett, hogy megpróbáljuk újraírni”.

Az aktivisták törekvései ellenére, hogy Churchillt befeketítsék az is kiderült, hogy a megkérdezettek 80 százaléka úgy véli, a második világháborús miniszterelnök megérdemli a parlament téri szobrát.

Ettől függetlenül a BLM-tüntetők megragadták az alkalmat, hogy összefirkálják a kenti Dickens Múzeum falát, megvádolva a híres írót azzal, hogy ő is rasszista volt. A bűncselekményt Ian Driver korábbi városi tanácsos követte el, aki a Dickens út táblát is lefújta fekete festékkel.

Elmondása szerint azért vette saját kezébe az ügyet, mert a városi tanács nem tette, és nem elfogadható, hogy a modern brit társadalomban egy olyan ember munkáját promotálják, mint Dickens. Az indokok között hozta fel például azt, hogy a Twist Olivér című művében az író Fagin karakterére sokszor „a zsidóként” referál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.