A koronavírus leállította a német repülőterek utasforgalmát

Forrás: MTI2020. 04. 12. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vírusjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások szinte teljes egészében leállították a német repülőterek utasforgalmát a német Der Spiegel lap jelentése szerint.

A repülőtér üzemeltetők szakmai képviseleti szervezete, az ADV egy belső kimutatását idéző lapjelentés szerint a március 30-tól április 5-ig terjedő héten 97,6 ezer utas fordult meg a németországi repülőtereken, 98 százalékkal kevesebb mint az előző év azonos hetében, amikor 4,5 millió volt az utasforgalom.

Az ADV a forgalmi kilátásokat is borúsan ítéli meg, mivel a német szövetségi kormánynak a külföldön ragadt német polgárokat hazaszállító programja is már a befejezés előtt áll. „A légitársaságok többsége szünetelteti járatait” – állapítja meg a dokumentum.

A repülőtér üzemeltetők növekvő pénzügyi nehézségek mellett is fenntartják a repülőterek működését a légi teherforgalmi, valamint az utasforgalmi charter járatok lebonyolítása érdekében. „A repülőterek üzemeltetése azonban bevétel nélkül nem sokáig tartható fenn” – jegyzi meg a dokumentum.

Az ADV ezért likviditási támogatásra és költségek átvállalására számít a német kormánytól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.