A migráció tartja lázban Szlovéniát, miután egy helyi állampolgárt elraboltak a migránsok

A szlovén kormány lebecsülte az emberek migrációval kapcsolatos félelmeit, a szavazók ezért a radikális csoportok felé fordulhatnak, amelyek így akár tíz százalékos támogatást is elérhetnek az európai parlamenti választásokon – írta pénteken a Delo című baloldali szlovén napilap, egy előző nap nyilvánosságra került bűnügy kapcsán.

Forrás: MTI2019. 05. 10. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovéniában pénteken a vezető napilapok mindegyike a migráció kérdésével foglalkozott, miután a médiában nagy teret kapott, hogy szerdán illegális határátlépők elraboltak egy szlovén állampolgárt, és az autójával Olaszországba szöktek. A 79 éves férfi a szőlőjét permetezte, amikor rátámadtak, és miután megkötözve autójának csomagtartójába zárták. Áldozatukat az ország másik felében, az olasz határhoz közel, egy erdőben dobták ki a kocsiból, mielőtt Olaszországba szöktek, ahol azonban elfogták őket.

A Delo szerint a politikának megoldást kell találnia a déli határon kialakult helyzetre, ahelyett, hogy kerülgeti és újraéleszti a problémát. A lap kommentátora – aki az érintett térségből, Bela Krajinából való és állítása szerint az áldozatot is ismeri – úgy vélte: a ljubljanai polgárok nem tudják, hogyan éreznek az emberek az ország déli részein. „Leegyszerűsítve: félnek, és nem csak az eset óta” – mutatott rá. Hozzátette, hogy emellett a kormány, a helyiek tiltakozása ellenére, a horvát határhoz közeli Ilirska Bistricán egy regisztrációs központot is építene. Az újságíró megjegyezte, hogy a kormánynak sürgősen lépnie kell, vagy a szavazók a radikálisabb csoportok felé fordulnak, és akkor már túl késő lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.