A spanyol király nem kérte fel kormányalakításra Pedro Sánchezt

Az uralkodó az elmúlt két napban fogadta a parlamenti pártok vezetőit, hogy felmérje: van-e esély új miniszterelnök megválasztására a törvényben előírt szeptember 23-i határidőig.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 20:46
Pedro Sanchez, a szocialisták vezetője hajthatatlan
Pedro Sanchez, a szocialisták vezetője hajthatatlan Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VI. Fülöp spanyol király nem kérte fel kormányalakításra Pedro Sánchez ügyvezető miniszterelnököt, az áprilisi választásokon győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát, de más jelöltet sem – derült ki a királyi ház kedd esti közleményéből.

„Őfelsége a király, (...) megállapította, hogy nincs olyan jelölt, aki számíthat a szükséges parlamenti támogatásra” – olvasható a dokumentumban.

Az uralkodó az elmúlt két napban fogadta a spanyol parlamenti pártok vezetőit, hogy felmérje: van-e esély új miniszterelnök megválasztására a törvényben előírt szeptember 23-i határidőig vagy új választásokat kell-e kiírni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.