Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 17., csütörtök, Laura, Alida napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-tenderideologian-alapulo-iranyelveket-tett-kozze-egy-olasz-iskola-9817994/

A genderideológián alapuló irányelveket tett közzé egy olasz iskola

A homofóbia elleni világnap alkalmából gendertartamú nevelési irányelveket tettek közzé Lazio tartomány iskoláiban. „Nehezebben megy a tananyag elsajátítása, ha a diákok nem érzik biztonságban magukat” – kezdődik az oktatási intézményeknek eljuttatott program, amely helyes magatartási formákat és gyakorlatot javasol az iskoláknak, különösen azokban az esetekben, ha azt transznemű diákok látogatják.

Biztonságot, befogadást és elfogadást sugárzó környezetet kell teremteni a tanulóknak, hogy szabadon kifejezésre juttathassák, minek érzik magukat, akkor is, ha ez eltér a biológiai nemüktől.

Az irányelveket tartalmazó dokumentum előrevetíti azokat a tartalmakat, melyek a homo- és transzfóbiát büntető törvény jogerőre emelése esetén alkalmazásra kerülnének az iskolákban. A tananyag a transzgender körüli sztereotípiák és előítéletek eloszlatását, valamint nevelési és gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

Kilátásba helyezi az iskolai dokumentumok frissítését, hogy a férfi és a nő mellett több lehetőség közül is választhassanak a diákok nemük meghatározásakor.

Az érvelés szerint fontos, hogy a tanulók szabadon és hitelesen fejezhessék ki nemi identitásukat, aszerint ahogyan érzik. Rendkívüli szerepe van a nyelvi formáknak, illetve a nemváltoztatás után felvett új név következetes használatának, anélkül, hogy utalás történne a tranzitáláson átesett diák korábbi énjére. A tanárokéhoz hasonló, gendersemleges mellékhelyiségek és öltözők kialakítása segítheti a nemi önazonosságukban bizonytalan diákokat.

A tartomány szeptemberre tervezi azt a kurzust, amely a gendersemleges iskolai környezet kialakítására készíti fel az oktatókat.

„El a kezekkel a gyerekektől és a serdülőkorúaktól” – tiltakozik a jobboldali Liga párt, ami a dokumentum visszavonását követeli. Család- és életvédő szervezetek, szülői közösségek fejezték ki ellenvetésüket, hangsúlyozva, hogy a befogadó iskolai környezethez elegendő a teljes elfogadás, a nemiségre vonatkozó ideológiák belekeverése nélkül. A másság elfogadása anélkül is lehetséges, hogy átalakításra kényszerítse az iskolákat és a társadalmat.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MEGAKADÁLYOZNÁK A VISSZATÉRÉSÉT

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyforrás Magyarországra
A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK elnöke vezeti a baloldalt, ezért meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a múlt hazánkban.

MEGVÉDENI GYERMEKEINKET

Orbán Viktor kiállt a pedofilellenes törvény mellett
A miniszterelnök szerint az elfogadott jogszabály semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik.
Pénz nincs, per van Egerben
Az egri baloldal szerint a per a megfelelő válasz, ha valaki bírálja az elvégzett munkát. Most a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjének kellett bíróságra mennie.

Poszt-trauma

Hirdetés: Budapest sürgősen főpolgármestert keres!
A főváros a kormány elleni gyűlölet áldozata lett. A főváros elvesztette a kapitányát. A kapitány meglékelte a hajót, majd elsőként elhagyta.

Poszt-trauma

Nem látjátok? Bajt hoz ránk a liberális őrület
Lépni kell, amíg nem késő.

Poszt-trauma

Miért kell leszerbezni egy magyar színházat?
Ne legyünk szűkkeblűek, pláne ne itt, Budapesten.

Aktuális

Szennyezett vérnyomáscsökkentőt vont ki a forgalomból az OGYÉI
Szennyeződést találtak benne, így az OGYÉI kivont a forgalomból egy vérnyomáscsökkentőt. Az esetről a gyártó értesítette a hatóságot.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!