Afganisztán nem fogadja vissza Európából kiutasított állampolgárait

Az afgán kormány sajtóközleményben közölte, hogy az ország nem fogadja vissza az Európából kiutasított afgán állampolgárokat – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 12. 11:50
null
Mohammad Iszmail Hánnak, a nyugat-afganisztáni Herát tartomány mudzsahedjei volt vezetőjének fegyveresei állnak egy ellenőrzőponton Herátban 2021. július 9-én. Hán és milíciája a kormányerőkkel együtt küzd a radikális iszlamista tálibok ellen, akik az ország több pontján előrenyomultak, amióta az amerikai csapatok és szövetségeseik májusban megkezdték kivonulásukat Afganisztánból. Megfigyelõk attól tartanak, hogy a külföldi csapatkivonás után a tálibok kerülnek ismét hatalomra Fotó: Dzsalil Rezaji Forrás: MTI/EPA/Dzsalil Rezaji
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az afgán menekültügyi- és hazatelepülési minisztérium közleményében azt írta, hogy a „tálib terrorcsoport fokozódó erőszakos fellépései és a Covid-19 harmadik hulláma nagy gazdasági- és társadalmi bizonytalanságot okoz”, ezért nem tartják alkalmasnak Afganisztánt a hazatérő menekültek fogadására.

Mohammad Iszmail Hánnak, a nyugat-afganisztáni Herát tartomány mudzsahedjei volt vezetőjének fegyveresei állnak egy ellenőrzőponton Herátban 2021. július 9-én. Hán és milíciája a kormányerőkkel együtt küzd a radikális iszlamista tálibok ellen
Fotó: MTI/EPA/Dzsalil Rezaji

Mint írják, a minisztérium már többször kifejezte aggodalmát a fogadó országok és a nemzetközi szervezetek felé, és felszólította őket a kitoloncolások leállítására. Az afgán kormány most úgy döntött, hogy nem fogadja az Európából visszatérő állampolgárokat három hónapig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.