Autójában robbantotta fel magát egy férfi Afganisztánban

Egy férfi rendőrkonvoj ellen követett el merényletet kedden Afganisztánban: autóstul robbantotta fel magát. A detonáció négy rendőrrel végzett, kettőt pedig megsebesített – adta hírül a helyi hatóság.

Forrás: MTI2020. 07. 07. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A merénylet az ország keleti részén, Nangarhar tartományban történt egy piac közelében, emiatt kilenc civil is megsebesült.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként. Mind a tálib felkelők, mind pedig az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet aktív a tartományban. A legtöbb támadást rendre az utóbbi vállalja magára.

Ugyancsak kedden támadás ért egy másik rendőrkonvojt is Zábul tartományban. Három rendőr életét vesztette, és ugyancsak három megsebesült. A hatóságok egyértelműen a kormányellenes tálibokat nevezték meg elkövetőkként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.