Az angolok több mint fele nem érti a karantén szabályait

Egy friss felmérés szerint, bár a járványidőszak elején a britek kilencven százaléka tisztában volt a kijárási korlátozás alatt követendő szabályokkal, jelenleg nem ennyire tiszta a helyzet. Az Angliában megkérdezett lakosok mindössze 45 százaléka meri állítani, hogy nagyjából képben van. Walesben valamivel, a skótoknál sokkal jobb a helyzet ezen a téren a tanulmány alapján – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 07. 31. 20:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A University College London kutatói készítettek felmérést az angliai lakosok körében, és megdöbbentő eredményre jutottak. Kiderült, hogy az Angliában élő brit lakosok nem igazán vannak képben a koronavírus miatt jelenleg alkalmazott korlátozásokkal.

A felmérés szerint bár a britek kilencven százaléka megértette, hogy a járványidőszak csúcspontja alatt otthon kell maradnia, most egyáltalán nem ilyen tiszta a kép. Az is kiderült, hogy elsősorban a fiatal felnőttek körében okoz nagyobb fejtörést a szabályozás megértése és betartása.

A hetvenezer nagykorú megkérdezésével készült kutatás azt állapította meg, hogy az angolok 45 százaléka érzi úgy, hogy nagyjából képben van a korlátozásokkal, amely kérdésre a skótok 75 százaléka, a walesiek 61 százaléka válaszolt igennel. Angliában mindössze 15 százalék meri azt állítani, hogy érti a szabályokat.

Dr. Daisy Fancourt, az egyik kutató azt a következtetést vonta le, hogy a fiatalok vagy nehezen egyeztetik össze az életvitelükkel a szabályozásokat, vagy csak egyszerűen nem tájékozódnak. Az is kiváltó ok lehet, hogy az enyhülés miatt az emberek kevésbé érdeklődnek az aktuális szabályozások iránt, és a napi Downing Street-i tájékoztatók nélkül már nem követik annyira az eseményeket – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.