Az Iszlám Állam felelős újabb több tucatnyi ember haláláért

A mostani összecsapások azzal kezdődtek, hogy a dzsihadisták péntek hajnalban megtámadták a kormányerőket.

Forrás: MTI2020. 07. 04. 22:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint negyven ember halt meg az elmúlt 48 órában Szíria középső, sivatagos részén a kormányerők és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyvereseinek harcaiban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű civil szervezet.

Szombaton a damaszkuszi kormányt támogató orosz légierő csapásaiban 17 iszlamista fegyveres halt meg. Az összecsapásokban pedig a szélsőségesek hat kormánykatonát öltek meg. Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője elmondta: az összecsapások azzal kezdődtek, hogy a dzsihadisták péntek hajnalban megtámadták a kormányerőket. Az elmúlt 48 órában 18 kormánykatona és 26 terrorista halt meg.

Mióta az Iszlám Állam rémuralmának 2019 tavaszán sikerült véget vetni és a szervezet által kikiáltott „kalifátust” felszámolni, a terroristák szórványos támadásokat hajtanak végre, főleg Homsz és Deir-ez-Zór tartományban aktívak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.