Bőrszínük alapján kapnak támogatást a terhes nők

Érdekes intézkedést jelentette be San Francisco polgármestere: a város ezer dollárnyi támogatást fog adni hónapokon keresztül a terhes nőknek, azonban nem mindenkinek.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 10. 02. 17:44
null
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemes feladat mögé állt be San Francisco polgármestere, aki anyagilag kíván segíteni a terhes nőknek. London Breed szeptemberi bejelentéséből azonban hamar kiderült, hogy a támogatás nem minden terhes nőt érint.

A tervek szerint az ugyanis csak a fekete bőrűeknek, illetve az óceániai szigetvilágból, Mikronéziából, illetve Melanéziából vagy Polinéziából származó nőknek jár majd, a város szerint azért, mert őket hátrány éri a származásuk miatt, például a szülés terén. Így várhatóan csak mintegy százötven nő részesülhet majd a támogatásban. Ők a tervek szerint a terhességük ideje alatt, és a gyermek születését követő hat hónapban havonta ezer dollárt fognak kapni San Franciscótól.

Fotó: Pexels

Breed polgármesternek még nagyobb tervei vannak a programmal. Szerinte a szülés után nemcsak hat hónapig kellene támogatni ezeket a nőket, hanem két éven keresztül.

A kezdeményezés egészségügyi hátterére az Amerikai Járványvédelmi Központ (CDC) világít rá. A szervezet szerint a fekete bőrű nőknél van például a legnagyobb esélye annak, hogy koraszülés történik, és ezeknél a babáknál nagy az esélye a fogyatékosságnak is. A csecsemőhalandóság aránya is a fekete bőrűek körében a legmagasabb.

San Francisco polgármestere viszont rámutatott, hogy a programot nem csak az egészségügyi problémák miatt hozták létre. London Breed szerint a projekt a faji igazságosságot helyezi előtérbe, és felismeri, hogy a fekete bőrű és az óceániai világból származó édesanyákat egészségügyi hátrányok érik – részben azért, mert náluk nagy a vagyonbeli és jövedelmi szakadék.

Pokolba a definíciókkal, avagy mást mondunk és mást csinálunk

...mert mi a hőn áhított faji és nemi egyenjogúság állítólagos célja? Nem éppen az, hogy az embereket ne a bőrszínük, illetve nemi identitásuk alapján ítéljük meg, és még kevésbé legyenek ezek szempontok, amikor bizonyos pozíciók betöltéséről van szó?!

Hát persze hogy igen, de mind tudjuk, igazából mégsem. A mást mondani és mást csinálni jól bevált gyakorlatának klasszikus példája ez, amikor egy szépen berendezett kirakat ízléses reklámot csinál annak az őskáosznak, amely az üzletben uralkodik. A neoliberalizmus zászlóvivői alapjaiban formálják át ízlésük szerint olyan fogalmak jelentését, mint az egyenjogúság, a rasszizmus, a szexizmus, a kirekesztés, a gyűlöletbeszéd. Így kerül a fogalmak, jelenségek és kifejezések magyarázatát pontosan és félreérthetetlenül leíró definíciók helyére a „custom-made” dogmagyűjtemény.

Az így létrejövő globalista szótárban az egyenjogúság annyit tesz, hogy bizonyos csoportok kiemelt jogokat és azoknak védelmét élvezhetik. A rasszizmus, a szexizmus és társaik sem azt jelentik, amit a mára elavult definíciók leírnak. Azok ugyanis nem a sértett etnikuma, neme, beállítottsága alapján szabnak határt a fogalmak érvényének. A modern, liberális értelmezés szerint ezeket a kifejezéseket kizárólag bizonyos embercsoportok használhatják univerzális fegyverként minden olyan esetben, amikor veszélyeztetve vagy sértve érzik jogaikat és/vagy önérzetüket.

A klasszikus definíciók deformálása azért kulcsfontosságú (akárcsak a történelemhamisítás) a globalisták (ún. demokraták) számára, mert enélkül például a fent említett, az alelnök személyét illető „javaslatok” csupán azok lennének, aminek tűnnek: kirekesztő, rasszista és szexista követelések ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatásai.

A teljes cikk IDE kattinta olvasható el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.