Csaknem száz újabb migránst vett fedélzetére az Ocean Viking civilhajó

Forrás: MTI2020. 02. 19. 16:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencvennyolc újabb menedékkérőt vett fedélzetére az Ocean Viking, az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) francia civilszervezetek közös hajója szerdán Líbia partjai előtt.

Az Ocean Viking a 98 fős csoportot egy gumicsónakról vette fel – közölte az MSF Marseille-ben. A menedékkérők túlnyomó része szudáni, illetve nigériai állampolgár. A csoportban egy nő és tizenöt fiatalkorú volt.

A hajó korábban 84 migránst – köztük 21 felnőtt kíséret nélkül utazó fiatalt – vett fedélzetére, így számuk mostanra 182-re bővült. Ebben a csoportban főként bangladesi, marokkói és szomáliai migránsok voltak.

Az Ocean Viking január végéig több mint 400 illegális bevándorlót tett partra – miután engedélyt kapott erre az olasz hatóságoktól – Taranto kikötőjében.

Tavaly több mint 110 ezer illegális bevándorló érte el Európa partjait Észak-Afrikából, s 1283-an vesztették életüket a veszélyes átkelés során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.