Családi vita állhat a tragikus cseh lakóháztűz hátterében

A tüzet szándékosan okozta az a személy, akit nem hívtak meg a családi ünnepségre.

Forrás: MTI2020. 08. 09. 11:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családi viták állnak nagy valószínűséggel a szombati csehországi tragikus lakóháztűz hátterében – mondta Igor Bruzl, a morva-sziléziai Bohumín város polgármester-helyettese vasárnap a CTK hírügynökségnek.

A tűzben, amely a húszezer lakosú Bohumín egy 13 emeletes lakóházának 11. emeletén ütött ki, 11 ember meghalt és tízen megsérültek. Két személyt kórházban ápolnak, állapotukat súlyosnak minősítették az orvosok. A házból mintegy 150 embert kellett ideiglenesen kiköltöztetni. Csehországban az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakóháztüzéről van szó.

A polgármester-helyettes szerint a család már régóta él a városban, és eddig soha nem volt velük probléma. – Olyan értesüléseim vannak, hogy nem szomszédsági, hanem családi vitáról van szó – mondta Bruzl a hírügynökségnek.

Szerinte a család ünnepelni jött össze, a tüzet szándékosan okozta az a személy, akit nem hívtak meg az ünnepségre.

A rendőrség vasárnap reggel azt közölte, hogy a bejárati ajtó körül nagyon gyúlékony anyag nyomait fedezték fel, ami megmagyarázhatja, miért terjedt el a tűz olyan gyorsan, és szinte esélyt sem adott a lakásban tartózkodóknak a menekülésre.

A feltételezett tettest a városi rendőrség még szombat este elfogta és átadta az állami rendőrségnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.