Megválasztották Gál Kingát és Deutsch Tamást is bizottsági alelnöknek az Európai Parlamentben

Deutsch Tamást a költségvetés-ellenőrzési bizottság alelnökének, Gál Kingát pedig a biztonsági és védelempolitikai bizottság alelnökének választották tegnap az Európai Parlamentben.

2019. 07. 10. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamást a költségvetés-ellenőrzési bizottság (CONT) alelnökének, Gál Kingát pedig a biztonsági és védelempolitikai bizottság (SEDE) alelnökének választották az Európai Parlamentben. Korábban a Fidesz-KDNP képviselői közül Trócsányi Lászlót az alkotmányügyi bizottság (AFCO), Bocskor Andreát a kulturális és oktatási bizottság (CULT), Hidvéghi Balázst pedig az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnökének jelölték. Utóbbi három esetben tegnap elhalasztották a magyar érdekeltségű szavazásokat. Az ellenzéki képviselők közül az MSZP-s Ujhelyi István ismét a közlekedési és turisztikai bizottság alelnöke lett.

Az Európai Parlament Zöld, liberális és szociáldemokrata frakciója a napokban jelezte: kollektíven leszavazzák a magyar kormánypárti képviselők alelnöki ambícióit. – Nem tisztelik, sőt egyenesen semmibe veszik a magyar választók akaratnyilvánítását, ami a legalapvetőbb demokratikus értékekkel is ellentétes – mondta korábban Deutsch Tamás, utalva arra, hogy részben a soraikban helyet foglaló, magyar ellenzéki képviselők nyomására döntöttek így a politikai csoportok.

A Fidesz-KDNP-nek az előző parlamenti ciklusban három alelnöke volt a parlamenti szakbizottságok élén. Gál Kinga akkor az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) alelnöki székét foglalta el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.