Egyiptomban újabb szigorító intézkedéseket vezettek be

Az egyiptomi kormány döntésére a COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 31-ig reggel héttől este hatig zárva tartanak az éttermek, a kávéházak, a bevásárlóközpontok és a nigthclubbok az országban – jelentette az állami televízió.

Forrás: MTI2020. 03. 19. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés nem érinti a pékségeket, a zöldségüzleteket és a házhoz szállító szolgáltatásokat.

Egyiptomban, a legnépesebb – mintegy 100 milliós lélekszámú – arab országban eddig hat koronavírusos halálesetet jelentettek és 210 fertőzöttet tartanak számon. Korábban már bezárták az iskolákat, az egyetemeket, a mozikat és színházakat.

Csütörtökön megkezdték az országba érkező légijáratok felfüggesztését is, a korlátozás március 31-g lesz érvényben.

Csütörtökön karantén alá helyezték az alexandriai Hilton Green Szállodát, miután egy brit vendégnél megjelentek a COVID-19 tünetei. Egy nevének elhallgatását kérő szállodai alkalmazott azt nem volt hajlandó közölni, hányan vannak a szállodában, de azt elmondta, hogy az egészségügyi minisztérium választási lehetőséget adott a külföldieknek, hogy a még működő járatokkal elhagyják az országot.

Az egyiptomi hatóságok több mint 300 családot helyeztek karanténba a Nílus-delta egyik falujában, és lezárták Hurgada vörös-tengeri üdülővárost, ahol a külföldi turisták látogatta szállodáival megkezdték az ország szállodainak és üdülőhelyeinek a fertőtlenítését. Sarm-es-Sejkben, Luxorban és Asszuánban minden szállodai alkalmazottat és az idegenforgalmi létesítményekben dolgozókat kétheti karantén alá helyeztek.

Burkina Fasóban, ahol szerdán halt meg az első koronavírus-fertőzött beteg, hat újabb fertőzöttet jelentettek. Szerda este összesen 33 megerősített esetet tartottak számon, többségüket a fővárosban, Ouagadougouban – közölte Martial Ouédraogo professzor. Az országban jelenleg három fertőző gócot tartanak nyilván.

A hatóságok szombaton döntöttek az iskolák és egyetemek bezárásáról, április végéig tilos a tüntetés, a nyilvános és magán gyülekezés.

Szenegálban, ahol szintén bezártak az iskolák, külön televíziós csatornát hoztak létre a távoktatáshoz.

Szenegálban 37 megerősített esetet tartanak nyilván, bezártak az iskolák, a mecsetet és felfüggesztették a külföldi légijáratok többségét.

Az indiai-óceáni Mauritiusról csütörtökön jelentették az első új megbetegedéseket.

Afrikát hetekig megkímélte a SARS-CoV-2 vírus, de most a földrész 54 országából 34-ben már jelen van. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik, hogyan tudnak a rossz afrikai egészségügyi rendszerek szembeszállni az új koronavírus jelentette veszéllyel.

A mauritiusi paciensek mind hazai állampolgárok, 21,25 és 59 évesek, nemrégiben tértek vissza a szigetországba – közölte az egészségügy-minisztérium, amely megerősítésre elküldte a teszteket a Dél-afrikai Köztársaságba. Ketten egy óceánjárón dolgoztak, a harmadik Nagy-Britanniából tért haza.

Pravind Kumar Jugnauth kormányfő bejelentette, hogy minden Mauritiusba érkező kétheti karanténba kerül, megtiltják az óceánjárók kikötését és bezárnak az iskolák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.