Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy mexikói drogrehabilitációs központban

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy drogrehabilitációs központban Mexikóban, hetet pedig megsebesítettek, akik közül hárman súlyos állapotban vannak – közölte a rendőrség helyi idő szerint szerda este.

Forrás: MTI2020. 07. 02. 6:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyelőre ismeretlen támadók mindenkire tüzet nyitottak a Guanajuato állambeli Irapuato városban található létesítményben, s a jelek szerint senkit nem is szöktettek meg.

Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama a friss statisztikák alapján, véres bandaháború zajlik itt a Jalisco kartell és egy helyi banda között, amely különösen súlyosan érinti Irapuatót.

A rajtaütés oka egyelőre ismeretlen, Diego Sinhue kormányzó azonban arról számolt be, hogy bizonyos bűnözői csoportoknak nagy valószínűséggel közük lehet hozzá.

Június elején hasonló támadást követtek el egy kábítószerfüggőknek létrehozott rehabilitációs központban, ugyancsak Irapuatóban, akkor tíz halálos áldozat volt. Még nem világos, hogy ugyanazon intézményről van-e szó most is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.