Ferenc pápa megáldotta a szenvedő világot

Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést tegnap Ferenc pápa az üres Szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében.

2020. 03. 28. 7:54
Pope Francis delivers an extraordinary blessing from St. Peter's Square during the outbreak of coronavirus disease (COVID-19), at the Vatican
HEALTH-CORONAVIRUS/POPE Fotó: Guglielmo Mangiapane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sötétséget és félelmet teremtő viharhoz hasonlította az új koronavírus-fertőzést tegnap Ferenc pápa az üres Szent Péter téren mondott imáját kísérő beszédében, választásra sürgetve az emberiséget eddigi hangos, de látszatra épülő élete, valamint a csendes szolgálat és testvériség között. Az MTI szerint Ferenc pápa kijelentette: rettenthetetlenül meneteltünk, azt gondolva, örökre egészségesek maradunk a beteg világban.

Hozzátette, a járvány keltette félelemben elérkezett az ideje, hogy észrevegyük: nem mehet előre mindenki külön a saját útján, csakis együtt haladhatunk tovább.

Megemlítette a bátran cselekvő orvosokat, ápolókat, az élelmiszerboltokban dolgozókat, az idősgondozókat, a fuvarozókat, a rendfenntartókat, a papokat és a nővéreket. A pápa a városnak és a világnak szánt urbi et orbi áldását a teljesen üres Szent Péter térnek adta.

Az eddigi legtöbbel, 969-cel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 9134-re nőtt a Covid–19-betegség eddigi áldozatainak a száma. Az igazolt fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb, mint a csütörtöki 4492, de több a szerdai 3491-hez képest. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Március 31-én a gyász jeleként félárbócra eresztik a nemzeti zászlókat az egész országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.