Franciaországban több mint tízezer új fertőzöttet találtak

Egy nap alatt 10 561 igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Franciaországban; ez volt az első alkalom, hogy az esetek száma meghaladta a tízezret – derült ki az egészségügyi tárca szombati beszámolójából.

Forrás: MTI2020. 09. 13. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi legmagasabb napi esetszámot csütörtökön mérték, akkor 9843 megbetegedést jegyeztek fel. Ez azt mutatja, hogy a fertőzés újraéledt Franciaországban.

A kormány ennek nyomán pénteken pótlólagos intézkedéseket hozott a kór további terjedésének megállítására, de úgy, hogy ne kelljen a korábbi, az év elején bevezetett általános korlátozásokat ismét foganatosítani.

Jean Castex kormányfő ígéretet tett arra, hogy felgyorsítják a vírustesztek elvégzését, továbbá szigorítják a helyi korlátozó rendelkezéseket a magas fertőzöttségű övezetekben.

Az egészségügyi minisztérium arról is beszámolt, hogy 772 járványgócot tartanak nyilván, számuk 86-tal nőtt az elmúlt 24 órában. A héten 2432-en kerültek kórházba koronavírusos megbetegedéssel, ebből 417-en intenzív osztályra.

A járvány kezdete óta Franciaországban 30 910-en haltak meg a fertőzésben, az elmúlt 24 órában 17-en.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.