Gázolás történt Berlinben: tömegbe hajtott egy autós

Mercedes személyautó hajtott az emberek közé, heten megsérültek, közülük hárman súlyosan.

Forrás: M1, hirado.hu, Origo2020. 07. 26. 9:49
Car crashed into a group of seven people at Bahnhof Zoo train station in Berlin
Police secures the area after a car crashed into a group of seven people at Bahnhof Zoo train station in Berlin, Germany, July 26, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch - RC2V0I93YA3F Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel hét óra után a berlini állatkert közelében történt a gázolás – mondta az M1 tudósítója. Hozzátette, a Mercedes személyautó az emberek közé hajtott, heten megsérültek, közülük hárman súlyosan.

Fotó: Reuters

Egy sérült az autó alá szorult, onnan kellett kimenteni, egy személyt pedig újra kellett éleszteni. Tizenhét ember volt szemtanúja az esetnek, őket súlyos sokkos tünetekkel ápolják – részletezte.

 

Ötvenöt mentő és tűzoltó van a helyszínen, a rendőrség pedig robbanószerkezet keres.

Fotó: Reuters

Arról, hogy szándékos vagy véletlen baleset történt, még csak találgatások sincsenek. Egy férfi ült az autóban, őt a rendőrség letartóztatta – mondta a az M1 tudósítója.

A Bild szerint a sofőr 24 éves, Németországban él, de a Mercedes, amivel gázolt, észt rendszámú. Sajtóhírek szerint a sofőr azt mondta, hogy a nagy sebesség miatt lesodródott az útról, ezért hajtott emberek közé. Eljárás indult ellene – írja az Origo.

A gázolás helyszíne nincs messze a Breitscheidplatztól, ahol 2016 december 19-én egy iszlám terrorista a karácsonyi vásárba hajtott a teherautójával. Akkor 11 ember meghalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.