Gyermeke egészségéről sem írhat cenzúra nélkül Donald Trump

Szintet lépett a közösségi médiában tapasztalható cenzúra. Donald Trump amerikai elnök már akkor sem rakhat ki bejegyzést megbélyegzés nélkül, ha nem a választással kapcsolatos témában ír.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 12. 08. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi vendettát indítottak Donald Trump ellen a nagy tech-cégek, a legkeményebb támadássorozatot az amerikai elnök szólásszabadsága ellen a Twitter indította.

A cenzúra-cunami már rögtön a november 3-i választást elkezdődött.

„Tegnap este sok kulcsfontosságú államban, gyakran szilárdan vezettem, szinte minden esetben demokraták által irányított államban. Aztán ez varázslatosan egyesével elkezdett eltűnni, amikor a meglepetés szavazatokat elkezdték számolni. Nagyon furcsa”, írta az elnök.

A Twitter fél órán belül eltüntette a bejegyzést.

Ezt követően az elnök lényegében minden bejegyzését cenzúrázzák.

A Newsbuster című portál szerint 2018. május 31. óta a Twitter legalább 325 alkalommal cenzúrázta Trumpot és a csapatát. Ehhez képest Joe Bidenék egyetlen egyszer sem estek a tech-cenzúra áldozatává.

A portál szerint november 23. és 30. között Trump tweetjeit 63-szor bélyegezték meg. A címkézett bejegyzések között voltak One America News Network és Newsmax videót, de a Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) szóvivője, Elizabeth Harrington sem úszta meg. Ezen kívül több közszereplő, elemző, politikus is részesült címkézésben.

November 30. és december 7. között újabb 111 Trump-tweet, illetve a Trump kampány hivatalos oldalán megjelent bejegyzés lett cenzúrázva.

Jól láthatóan a Facebook és az Instagram sem akar kimaradni a cenzúra-cunamiból, ráadásul ezek a platformok már azokat a bejegyzéseket is megjelölik, amelyeknek semmi köze nincs a választáshoz.

November 21. a Facebook például Trump azon bejegyzését címkézte meg, amelyben az elnök leírta, hogy idősebb fia, Donald Trump Jr. jól van, miután kiderült, hogy koronavírusos.

December 7-én pedig az Instagram azt a fotót látta el címkével, amelyen az elnök Pearl Harborra emlékezik. Azóta azonban ezt eltávolították.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.