Híres amerikai üzletember tette helyre a CNN-t

Meglepőnek tartom, hogy a CNN még létezik – írta válaszában Elon Musk, amerikai üzletember a hírcsatornának, miután azt írták meg, hogy a Tesla nem szállította ki a megígért lélegeztetőgépeket Kaliforniába.

Forrás: v4na, twitter2020. 04. 17. 20:04
Tesla Motors CEO Elon Musk waves as he leaves the stage after speaking at the National Governors Association Summer Meeting in Providence
Nem távolítják el a cégvezetésből, de komoly bírságot fizet a feltaláló Fotó: Brian Snyder Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CNN emlékeztet, hogy Elon Musk egy hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy beszerzett több mint ezer lélegeztetőgépet, amelyeket kaliforniai kórházakba juttat el, hogy segítse a koronavírussal fertőzöttek gyógyulását.

Szijjártó Péternek is helyre kellett tennie a CNN egyik riporterét

A valóság és a fake news nem először találkozott össze a liberálisokhoz közel álló amerikai hírcsatornán. Christiane Amanpour azt az álhírt hangoztatta hosszasan, hogy a magyar parlamentet „beszüntették”. Az álhírt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek kellett tételesen cáfolnia az interjú során.

A CNN azonban a kormányzói hivatalra hivatkozva azt írja, hogy ezek az eszközök végül nem érkeztek meg.

A Tesla vezérigazgatója március 24-én Twitter-oldalán közölte, hogy Kínában túlkínálat volt lélegeztetőgépekből, ezért 1255 gépet szereztek be, amelyeket Los Angelesbe szállítottak.

A CNN-nek azonban a kaliforniai kormányzói hivatal illetékesei azt mondták, hogy napi kapcsolatban állnak a kórházakkal, de nem tudnak arról, hogy lélegezetőgépek érkeztek volna az intézményekbe közvetlenül a Teslatól.

A hírcsatorna cikke láthatóan kiverte a biztosítékot Musknál és a Twitteren reagált a leírtakra.

 

Mint fogalmazott, „azon csodálkozom, hogy a CNN még létezik”.

A milliárdos üzletember a kaliforniai kormányzónak, Gavin Newsomnak is küldött egy üzenetet, amelyben egy e-mail képernyőfotója volt látható és arra kérte a politikust, hogy „rendezze az ügyet”.

A március 27-én küldött e-mailből kiderül, hogy a lélegezetőgépek kiválóan működtek a tesztelés során és másnap már ki is helyezik őket.

Elon Musk azonban ennél is tovább ment, megosztott egy listát is, amelyben az olvasható, hogy hány kórház kapott lélegezetőgépeket a Teslatól. A nem teljes lista értelmében a vállalat 1146 eszközt szállított ki különböző kórházaknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.