Karácsony interjúban leplezte le kétszínű bevándorláspolitikáját

A budapesti főpolgármester elismerte, bevándorláspárti politikával nem lehet választásokat nyerni.

Magyar Nemzet
Forrás: Die Zeit2021. 08. 02. 18:55
KARÁCSONY Gergely;
Budapest, 2020. április 8. Karácsony Gergely fõpolgármester a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszterrel és Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével a kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. április 8-án. A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttmûködés - jelentette ki Gulyás Gergely. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "azt gondolom, hogy ma olyan idõket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell, hogy eljöjjön". Szita Károly a kijárási korlátozás fenntartását kérte a kormánytól. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt

A budapesti főpolgármester elismerte, bevándorláspárti politikával nem lehet választásokat nyerni.

Karácsony Gergely interjút adott a Die Zeit német hetilapnak, amelyben a baloldali politikus akaratlanul is leleplezte valódi migrációs politikáját. A magát Magyarország következő miniszterelnökeként látó budapesti főpolgármester arról beszélt, hogy a menedékkérőkkel szembeni szerinte embertelen bánásmód a magyar hatóságok részéről elfogadhatatlan, még akkor is, ha valaki nem támogatja a gazdasági migrációt. Úgy gondolja, hogy az alacsony bérű iparágakban dolgozó vendégmunkások nagy száma tönkreteszi a magyar munkavállalók tárgyalási pozícióját a munkaerőpiacon. De leszögezte, hogy határozottan elutasítja a menedékkérők elleni atrocitásokat.

– Megmondom őszintén: ezzel nem nyerhetjük meg a választást. A menedékkérők jogai erkölcsi kötelesség és programunk részét képezik, de ezt nem helyezzük el semmilyen választási plakáton

– vallotta be, hogy miért nem kampányol nyíltan bevándorláspárti álláspontjával.

Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte világos, hogy a magyar kormány megsérti az uniós jogot az általa LMBTQ-ellenesnek nevezett törvénnyel.

Mi több, amellett is érvelt, hogy a mai Magyarországot nem fogadnák be az Európai Unióba, annyira ellentmond az alapvető értékeinek.

Úgy látja, ezzel szemben az Orbán-kormány már rég kilépett volna, ha nem függ ennyire az uniós forrásoktól. A politikus úgy vélte, Magyarországot közelebb kell hozni az unió többi részéhez és célja az, hogy az országot visszahozza az Európai Unió szívébe.

Próbálta megmagyarázni a Jobbikkal kapcsolatos pálfordulást is. Úgy fogalmazott: az ellenzék sok különböző pártból áll, de az elmúlt tíz évben megtanultak együttműködni egymással. Úgy látja, a Jobbik szélsőjobboldali pártként indult, de mára jobbközép párt, és szerinte ez abból is látszik, hogy csatlakozni akarnak az Európai Néppárthoz.

Hozzátette, a menedékkérők emberi jogainak garantálása Magyarországon a szövetség hat ellenzéki pártjának alapprogramja, mint mondta, ez közös konszenzuson alapul és ezzel kapcsolatban nincs is vitája a Jobbikkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.