Kelet-Közép-Európában még szabad patriótának lenni

„Kelet-Közép-Európát azért is gyűlölik ennyire a liberálisok, mert itt még szabad patriótának és konzervatívnak lenni” – fogalmazott Törcsi Péter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában az intézet által nemrégiben publikált a döntéshozatal kiszervezéséről szóló új kutatásukkal kapcsolatban. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Molnár Balázs, a központ projektvezetője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető az adásban még a Black Lives Matter mozgalom és a koronavírus kapcsolatáról és a Magyarországon kirobbant pedofil botrányról beszélgettek.

Forrás: karc fm2020. 07. 17. 15:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második világháború után létrehozott „fékek és ellensúlyok” rendszerének megalkotása olyan jól sikerült, hogy mára a demokratikus, választói akaratot képviselő testületeket is teljesen blokkolni képesek, ezáltal súlyos demokratikus deficitet létrehozva. A demokrácia védelme érdekében létrehozott független intézmények manapság a demokrácia létét fenyegetik. A nemzetközi szervezetek, NGO-hálózatok és más bírói testületek a soft power eszközeivel képesek komoly nyomást gyakorolni a szuverén államokra és így befolyásolni politikájuk alakítását – fogalmazott Törcsi Péter.

Molnár Balázs szerint a lengyel elnökválasztás is megmutatta, hogy nem csak liberális demokrácia létezik. Az ellenzék jelöltje, a varsói városvezető ráadásul úgy gyakorolja főpolgármesteri hatalmát, hogy különböző NGO-kal köt megállapodásokat és ők hajtják végre a politikáját. Ez egyértelműen a döntéshozatal kiszervezésének minősül. Ugyanezt láthattuk Karácsony Gergelytől is, aki a Városházára fogadta be a Soros György által támogatott aktivista csoportokat.

Mára oda jutottunk, hogy az emberek véleménye kizárólag akkor számít, ha egybeesik a mainstream liberálisok véleményével – érvelt Törcsi Péter. Ugyanígy vezették be az USA-ban az azonos neműek házasságát is, ott is az amerikai Legfelső Bíróság döntött erről, az emberek megkérdezése nélkül – fogalmazott Molnár Balázs. De említhetnénk az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését is, mely szerint Banglades és Magyarország közt egyetlen biztonságos ország sincs, ezért hazánknak kell befogadnia az onnan menekülőket. Ez szöges ellentétben áll a magyar választópolgárok akaratával, és megalapozza azt, hogy mindenki ott élhet, ahol szeretne, mivel ez egy alapvető emberi jog, legalábbis szerintük – érvelt az Alapjogokért kutatási igazgatója. Molnár Balázs szerint miközben a liberálisok mindig az átláthatóságot kérik számon a kormányzatokon, közben az általuk uralt szervezetek a legátláthatatlanabbul működnek. Elég csak a Facebook új cenzúra-bíróságára gondolni, mely esetében fogalmunk sincs, hogy pontosan hogyan születnek meg a döntések, és azokat valójában kik hozzák. Mindez elképesztő képmutatásról tesz tanúbizonyságot. Törcsi Péter szerint Kelet-Közép-Európát azért is gyűlölik ennyire, mert itt még szabad patriótának és konzervatívnak lenni. Amikor a liberálisok azzal vádolják Lengyelországot és Magyarországot, hogy nincs médiaszabadság, akkor az azt jelenti, hogy még van a liberálissal szembeni ellenvélemény.

A Bolond lyukból rovatban az Alapjogokért munkatársai arról beszélgettek, hogy egy kutatás szerint a Black Lives Matter mozgalom tüntetéseinek hatására csökken a koronavírus-járvány az USA-ban. Törcsi Péter a kutatással kapcsolatban elmondta, hogy a hangzatos cím mögött valójában az húzódik meg, hogy a BLM erőszakos megmozdulásai miatt az emberek nem mernek kimenni az utcára és valójában ezért csökken a fertőzés mértéke. Molnár Balázs szerint kötelező csatlakozni a BLM mozgalomhoz és aki ezt nem teszi, azt megbélyegzik és ellehetetlenítik nyugaton.

Az Ellenkérelem rovatban a Magyarországon kirobbant pedofilbotrányról és a baloldal ehhez kapcsolódó hipokrita magatartásáról volt szó. Törcsi Péter szerint felháborító, hogy a bíróság ilyen enyhe ítéletet szabott ki, nem ez az első eset, hogy a büntetés mértéke nem találkozik a társadalom igazságérzetével. Éppen ezért is van szükség a törvények további szigorítására.

Az Alapjogokért kutatási igazgatója úgy fogalmazott, hogy a szigorító törvénycsomag vitájában fog eldőlni, hogy a baloldal továbbra is relativizálja-e a pedofíliát, vagy a normalitás pártjára áll.

Az Igazság órája legutóbbi adását itt hallgathatják meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2020-07-14-1500-1600-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.