Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 17., csütörtök, Laura, Alida napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/ket-honappal-meghosszabbitottak-a-nemzeti-garda-washingtoni-jelenletet-9492032/

Két hónappal meghosszabbították a Nemzeti Gárda washingtoni jelenlétét

MTI

Két hónappal meghosszabbították a Nemzeti Gárda mintegy 2300 tagjának washingtoni jelenlétét, ez a Capitolium biztosítására kirendelt jelenlegi 5200-as létszám kevesebb mint fele – jelentette be kedden az amerikai védelmi minisztérium. A törvényhozás épületének januári ostroma óta a Nemzeti Gárda tagjai is védik a biztonsági okokból ideiglenesen elkerített objektumot.

– A döntést a capitoliumi rendőrség kérelmének alapos tanulmányozása után hoztuk meg

– közölte a Pentagon, miután a lehetséges fenyegetések kockázatára tekintettel Lloyd Austin miniszter jóváhagyta az egészen május 23-ig szóló kiterjesztést. A tájékoztatás szerint a kivezényelt gárdisták létszámának folyamatos csökkentésén fognak dolgozni, amint azt a körülmények lehetővé teszik.

Több névtelenséget kérő tisztségviselő is arról számolt be a Reuters brit hírügynökségnek, hogy nem tud olyan titkosszolgálati információkról, amelyek indokolnák a Nemzeti Gárda nagyfokú jelenlétét.

– Ez nem csupán a veszélyek felméréséről szól, hanem a capitoliumi rendőrség jelenleg hiányzó és fejlesztésre szoruló képességeinek támogatásáról is – mutatott rá John Kirby, a védelmi tárca vezető szóvivője.

Január 6-án Donald Trump akkori elnök több száz feldühödött híve erőszakkal behatolt a Capitoliumba, és csak több óra alatt sikerült őket eltávolítani az épületből. Az ostrom során öten életüket vesztették. Az incidens miatt meg kellett szakítani a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményének véglegesítését.

A szövetségi ügyészség több mint háromszáz ember ellen emelt vádat az ostrom miatt, köztük volt az Oath Keepers és a Three Percenters nevű szélsőséges milíciacsoportok több tagja is.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MEGAKADÁLYOZNÁK A VISSZATÉRÉSÉT

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyforrás Magyarországra
A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK elnöke vezeti a baloldalt, ezért meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a múlt hazánkban.

MEGVÉDENI GYERMEKEINKET

Orbán Viktor kiállt a pedofilellenes törvény mellett
A miniszterelnök szerint az elfogadott jogszabály semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik.
Pénz nincs, per van Egerben
Az egri baloldal szerint a per a megfelelő válasz, ha valaki bírálja az elvégzett munkát. Most a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjének kellett bíróságra mennie.

Poszt-trauma

Hirdetés: Budapest sürgősen főpolgármestert keres!
A főváros a kormány elleni gyűlölet áldozata lett. A főváros elvesztette a kapitányát. A kapitány meglékelte a hajót, majd elsőként elhagyta.

Poszt-trauma

Nem látjátok? Bajt hoz ránk a liberális őrület
Lépni kell, amíg nem késő.

Poszt-trauma

Miért kell leszerbezni egy magyar színházat?
Ne legyünk szűkkeblűek, pláne ne itt, Budapesten.

Aktuális

Szennyezett vérnyomáscsökkentőt vont ki a forgalomból az OGYÉI
Szennyeződést találtak benne, így az OGYÉI kivont a forgalomból egy vérnyomáscsökkentőt. Az esetről a gyártó értesítette a hatóságot.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!