Kim Dzsong Un megint eltűnt egy ideje a nyilvánosság elől

Dél-Korea szorosan figyelemmel követi a helyzetet, minthogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető ismét csak három hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt – tudatta a szöuli újraegyesítési minisztérium pénteken.

Forrás: MTI2020. 05. 22. 23:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim utolsó nyilvános szereplése május 1-én volt, miután előtte húsz napon keresztül nem adott magáról hírt. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, melyet nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek, így találgatások keltek szárnyra világszerte egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról.

Azóta ismét mintegy három hét telt el, és a spekulációk is újrakezdődtek.

„Az illetékes hatóságok közelről figyelik az eseményeket” – közölte a dél-koreai újraegyesítési minisztérium szóvivője, hozzáfűzve, januárban is volt olyan, hogy Kim Dzsong Un huszonegy napra eltűnt a nyilvánosság elől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.