Kim Dzsong Unnak nem tetszettek a vírus elleni intézkedések

Az észak-koreai vezető számos tisztségviselőt megrótt a védekezésben elkövetett hibákért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 30. 8:24
FILE PHOTO: North Korean leader Kim Jong Un takes part in a meeting of the Political Bureau of the Central Committee of the Workers' Party of Korea
Kim Dzsong Un Fotó: via REUTERS Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-koreai állami hírügynökség szerint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető úgy fogalmazott: a nem megfelelő védekezés súlyos incidenshez vezetett, és veszélybe sodorta az ország népét.

A KCNA nem közölte, hogy mi volt ez a súlyos incidens vagy hogy a lakosság miképpen került veszélybe.

Észak-Korea hivatalosan egyetlen megfertőződést vagy halálesetet sem közölt a járványban, amit kétkedve fogad például Dél-Korea vagy az Egyesült Államok, de a világtól elzárkózó ország szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be.

Kim Dzsong Un
Fotó: Reuters

Kim összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, hogy kötelességszegést rójon fel több tisztségviselőnek. A KCNA csak fontos, hosszú távú, járványellenes intézkedések elmulasztásáról és egy súlyos incidensről meg hatalmas válságról írt, de nem nevezte meg ezek mibenlétét.

Az ülésen Kim leváltotta a politikai bizottság több tagját, a központi bizottság több titkárát, állami hivatalok több tisztségviselőjét, de a KCNA nem közölte, hogy a leváltások az állítólagos járványügyi kötelességmulasztásokkal függenek-e össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.