Közös jelölteket támogat a KMKSZ és az UMDSZ az ukrán parlamenti választásokon

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, s mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ), a két szervezet közösen fogja támogatni a jelölteket mindhárom egyéni választókerületben, amelyekben jelentős számban élnek magyarok – jelentette be kedden Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője.

Forrás: MTI2019. 06. 18. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpátalja című KMKSZ-hetilap internetes portáljának nyilatkozva Brenzovics László az előrehozott parlamenti választások fontosságát hangsúlyozva leszögezte: „Meg kell mutatni azt, hogy a kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!” Az esélyekről szólva kiemelte: „Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk.”

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a Nagyszőlős központú egyéni választókerületben Brenzovics László, míg az Ungvár és a Munkács központú kerületekben Barta József és Gulácsy Géza KMKSZ-alelnökök indulnak. A Központi Választási Bizottság (CVK) őket már bejegyezte képviselőjelöltekként. „Amennyiben az UMDSZ alelnöke, Tóth Miklós bejegyzése megtörténik, Gulácsy Géza visszalép a javára” – közölte a KMKSZ elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.