Lefoglalták a migránshajót a hatóságok

Lefoglalták a Sea-Eye német nem kormányzati szervezet Alan Kurdi nevű hajóját az olasz hatóságok a palermói kikötőben – közölte szerdára virradóra az ANSA olasz hírügynökség.

Forrás: MTI2020. 05. 06. 6:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok a hajó legénységét és utasait veszélyeztető – közelebbről meg nem nevezett – műszaki és működési szabálytalanságokkal indokolták az intézkedést. A tájékoztatás szerint a szabálytalanságok orvoslásáig a hajó hatósági őrizet alatt kikötve marad.

Az Alan Kurdi április elején Líbia partjai előtt 146 migránst vett fedélzetére, akiket annak dacára Olaszországba vitt, hogy a római kormány április 7-én a járványhelyzet miatt elrendelte a kikötők lezárását. A koronavírus járvány miatt az embereket egy komphajón helyezték el a kéthetes karantén idejére. Az illegális bevándorlók időközben már partra szállhattak. A civilhajó – 17 fős legénységével – a hétvégén köthetett ki a szicíliai Palermóban, ahol a parti őrség szakemberei átvizsgálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.