Máris börtönben ülnek a Soros migránstaxiján érkezők

Kínzás, embercsempészet, szexuális erőszak és gyilkosság miatt ítéltek el többeket is azok közül az illegális bevándorlók közül, akiket alig egy éve taxiztatott a Soros-féle Sea-Watch 3 fedélzetén Olaszországba Carola Rackete – számolt be róla a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 07. 20:16
null
Catania, 2019. január 31. Illegális bevándorlók kiszállnak a Sea-Watch 3 német hajóról a szicíliai Catania kikötõjében 2019. január 31-én. A Sea Watch német segélyszervezet hajóján 47, Líbiából útnak indult és Európába igyekvõ migráns tartózkodott több mint egy hete, akiket most azért engednek be Olaszországba, mert hat európai uniós ország vállalta befogadásukat. MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino Fotó: Orietta Scardino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három férfi, egy 22 éves guineai, valamint egy 24 és egy 26 éves egyiptomi tavaly szeptemberben érkezett meg Szicíliába, miután a Soros-féle Sea-Watch 3 migránsszállító hajó kihalászta őket a Földközi-tengerből. Bár még egy éve sincs, hogy az országban vannak, a szabadságukat máris elvesztették, egy szicíliai bíróság ugyanis egyenként húszévnyi börtönbüntetésre ítélte őket – olvasható a V4NA hírügynökség honlapján.

A bevándorlóknak már az érkezésük is illegális volt, hiszen a hírhedt Sea-Watch 3 hajón érkeztek, amelyet Carola Rackete kormányzott. Ő az a kapitány, aki az olasz hatóságok tiltásának ellenére kötött ki a migránsokkal Lampedusán, majd tettéért végül semmiféle büntetést nem kapott.

Az elítélt férfiak bűnei között van kínzás, szexuális erőszak, embercsempészet, bűnszervezetekben való részvétel és gyilkosság is. Bár az olasz kormány nem kommentálta az ítéleteket, Matteo Salvini jobboldali politikus, egykori belügyminiszter nem rejtette véka alá a véleményét. Ironikusan azt mondta az esetről, hogy ezeket a „gyönyörű kincseket” a baloldal ideálja hozta Olaszországba.

Hasonlóan erős véleményen volt az üggyel kapcsolatban Petr Bystron, a németországi Bundestag külügyi bizottságának elnöke is. Az Alternatíva Németországért politikusa szerint Carola Rackete esetében nem kell külön kriminalizálni az embercsempészeket, mert már eleve azok. Szerinte a Sea-Watch 3 kapitányát jogosan tartóztatták le az olasz hatóságok tavaly, miután illegálisan kötött ki az ország partján, most pedig az is kiderült, hogy valójában gyilkosokat és szexuális erőszakolókat hozott magával a fedélzeten Európába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.