Még jobban leáll Olaszország

Nekünk nincs levegőzés, vagy séta az udvaron.

2020. 03. 23. 16:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén hivatalosan is bejelentették, amiben sokan már biztosak voltunk, most már tényleg leáll az egész ország, bár hivatalosan, egyelőre, csak április 3-ig. Leállnak – az eddig szigorú higiéniás és távolságtartási előírások szerint még működő – kereskedelmi és ipari tevékenységek. A szállítmányozás, az egészségügy, az élelmiszer-ellátás és az ezeket kiszolgáló és biztosító egyéb tevékenységek, valamint a bankok és a postai szolgáltatások

csak csökkentett üzemmódban működhetnek tovább. Más munkavégzés kizárólag csak home officeban lehetséges.

Az aktuális tartózkodási helyét senki sem hagyhatja el. Akkor se ha ez nem egyezik meg az állandó lakcímével és a családjától távol van. Ez alól kivétel egészségügyi ok, és azok aki még dolgozhatnak. A tömegközlekedés még működik, azért, hogy akik még dolgoznak eljussanak a munkahelyükre. A most bezárt északi gyárak dél-olasz dolgozói sem mehetnek már haza. A pályaudvarokat nem zártak be, de szigorú katonai ellenőrzés alatt állnak. Volt aki sírva kérte a katonákat, hogy hadd mehessen haza a családjához.

Nagyon mellbevágó ezt leírni, de mintha mindenki a saját – selyemmel kitapétázott – börtönében élne. Vannak olyanok, akik kertes házban, vagy erkélyes lakásban, de vannak olyanok is , akik egy falatnyi lakásban 5-en. Van, aki szűk családi körben, van, aki egyedül, távol a szeretteitől. Az őreink most a saját lelkiismeretünk és a felelősségtudatunk. Azzal a különbséggel, hogy mi döntjük el, hogy mit ebédelünk, kizárólag bevásárolni el lehet menni, kutyát sétáltatni nem messzebb, mint 200 méterre, de számunkra nincs lehetőség levegőzésre vagy sétára az udvaron.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.