Megszavazta Várhelyi Olivér biztosjelöltségét az EP külügyi bizottsága

A magyar ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

2019. 11. 18. 15:24
VÁRHELYI Olivér; SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2018. július 16. Az Európai Unió Tanácsa által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője (b) az Európai Unió külügyminisztereinek brüsszeli ülésén 22018. július 16-án. (MTI/Az Európai Unió Tanácsa/Mario Salerno) Fotó: Mario Salerno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhelyi Olivér lesz a leendő Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa. A magyar jelölt írásbeli kérdésekre adott válaszait nemrég fogadta el az Európai Parlament külügyi bizottsága.

Ezúttal a Macron-féle Újítsuk meg Európát, illetve a szociáldemokraták is támogatták a magyar jelöltet.

Az Európai Néppárt a Twitteren gratulált a bővítési biztosnak. Az uniós parlament a jövő héten Strasbourgban szavaz a brit biztost egyelőre nélkülöző, Ursula von der Leyen vezette bizottságról. A testület december elsejével állhat munkába.

Kormány: A magyar ellenzék áskálódása megbukott

A magyar ellenzék áskálódása megbukott, mindent megtettek azért, hogy Magyarországnak ne legyen uniós biztosa, de nem jártak sikerrel – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Azt írták: a kormány üdvözli, hogy az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottsága támogatja Várhelyi Olivér uniós biztosi kinevezését.

Kitértek arra: Magyarország az EU bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozícióját kulcsfontosságúnak tartja az Európai Unió erősítése, a Nyugat-Balkán bővítése és a balkáni migrációs útvonal védelme szempontjából.

„Tudjuk, hogy a bevándorláspárti erőknek mindez nem érdeke. Bízunk benne, hogy a hamarosan felálló új Európai Bizottság kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy „a magyar emberekkel együtt a migráció megállítását, a keresztény kultúra és a nemzetek Európája védelmét” várják az új vezetéstől. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.