Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megválasztották a testület úgynevezett parlamentközi küldöttségeinek tagjait.

Forrás: MTI2019. 07. 18. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP csütörtöki tájékoztatása szerint a következő ötéves ciklusban 44 parlamentközi küldöttség működik majd. Feladatuk a kapcsolattartás más országok, régiók és szervezetek parlamenti képviselőivel az unió alapértékeinek, a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság, az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartásának terjesztése céljából.

Számos EP-delegációnak magyar tagja is van.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselője az Izraellel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett.

Szájer József (Fidesz-KDNP) az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Gál Kinga (Fidesz-KDNP) az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán és EU-Tádzsikisztán parlamentközi bizottságok és a Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett, valamint az AKCS, azaz 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni ország és az EU közötti kapcsolatokért felelő közgyűlésbe delegált küldöttség póttagja.

Győri Enikő (Fidesz-KDNP) az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az EU-Mexikó Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség póttagja, az EU-latin-amerikai parlamenti közgyűlésbe delegált küldöttség póttagja lett.

Bocskor Andrea (Fidesz-KDNP) a Fehéroroszországgal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EP és a keleti partnerországok képviselőiből álló Euronest Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az EU-Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Járóka Lívia (Fidesz-KDNP) a Pánafrikai Parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett.

Tóth Edina (Fidesz-KDNP) az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett.

Trócsányi László (Fidesz-KDNP) a Maghreb-országokkal és az Arab Maghreb Unióval fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett, beleértve az EU-Marokkó, EU-Tunézia és EU-Algéria parlamenti vegyes bizottságokat.

Gyürk András (Fidesz-KDNP) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség póttagja lett.

Hidvéghi Balázs (Fidesz-KDNP) az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Chile parlamenti vegyes bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-latin-amerikai parlamenti közgyűlésbe delegált küldöttség tagja lett.

Deli Andor (Fidesz-KDNP) az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Hölvényi György (Fidesz-KDNP) az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Kósa Ádám (Fidesz-KDNP) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán és EU-Tádzsikisztán parlamenti együttműködési bizottságokba delegált küldöttség és a Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az EU-Ukrajna Parlamenti Társulási Bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Ara-Kovács Attila (DK) az EU-Oroszország Parlamenti Együttműködési Bizottságba delegált küldöttség tagja, az északi kapcsolatokért felelős, a Svájccal és Norvégiával fenntartott kapcsolatokért felelős és az EU-Izland parlamenti vegyes bizottságba és az Európai Gazdasági Térség (EGT) parlamenti vegyes bizottságába delegált küldöttség póttagja lett.

Molnár Csaba (DK) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Rónai Sándor (DK) a NATO Parlamenti Közgyűlésével fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Törökország parlamenti vegyes bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom képviselője az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Észak-Macedónia Parlamenti Vegyes Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Donáth Anna Júlia (Momentum Mozgalom) az EU-Albánia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-Törökország parlamenti vegyes bizottságba delegált küldöttség póttagja, az EU-Oroszország parlamenti együttműködési bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője a Kínai Népköztársasággal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

A küldöttségek elnökeit és alelnökeit a delegációk alakuló ülésein, várhatóan szeptemberben választják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.