Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 28., szerda, Szabolcs napja
HÍR TV - PUBLI CAFÉNem kell megijedni Brüsszel eljárásától
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/minden-aron-magukhoz-csabitanak-a-fideszt-az-europai-konzervativok-9989135/

Minden áron magukhoz csábítanák a Fideszt az európai konzervatívok

„A két legnagyobb olasz párt vezetője megpróbálja megnyerni Orbán Viktor miniszterelnök európai együttműködését. Ez alkalommal Giorgia Meloni tesz kísérletet, hogy az ECR-hez csábítsa Orbánt”

– írták az olasz lapok, miután az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád elnöke Brüsszelben tárgyalt a magyar kormányfővel szerdán. Meloni a találkozót megelőzően az Európai Parlament épülete előtt nyilatkozott az olasz sajtónak, és több kérdésben is kitért a magyar kormánypárttal való együttműködési szándékára.

– Egyelőre nem érkezett megkeresés a Fidesz részéről, bár boldog lennék, ha megtörténne, mivel azt hiszem, az Európai Konzervatívok és Reformerek lenne a legkézenfekvőbb hely a számára

– nyilatkozta Meloni azzal kapcsolatban, hogy az ECR kapui nyitva állnak a magyar kormánypárt és minden olyan politikai erő előtt, amely hozzájuk hasonló világnézetet vall. Meloni meglátása szerint az ECR különösen vonzó lehet a Fidesz számára, hiszen pontosan a baloldali eltolódás miatt hagyta el a néppártot, de a szélsőséges jobboldali köröket is elkerülné. Meloni kiemelte, hogy

az ECR az egyedüli pártcsalád, amely szoros kapcsolatot ápol az unión kívül más pártokkal is, az amerikai republikánusokkal, izraeliekkel, angolokkal, elsősorban nyugati konzervatív körökkel. Büszkén jelentette be, hogy pártja nemcsak Olaszországban növekszik, hanem új európai parlamenti képviselők is csatlakoztak csoportjához.

A kiskorúak védelmét biztosító magyar törvényről úgy nyilatkozott: nem az olasz sajtóból szándékozik megismerni a rendelet részleteit, hanem személyesen szeretné a törvény szövegét tanulmányozni. Meloni az eset kapcsán rámutatott az olasz baloldal skizofrén magatartására, és a kettős mérce alkalmazására.

– Alessandro Zan kollégám megelégedését fejezte ki, hogy Olaszország is csatlakozott azokhoz az európai tagállamokhoz, amelyek elítélik a magyar parlament által elfogadott rendeletet. Másnap megbotránkozott azon, hogy a Vatikán levelet intéz az olasz kormányhoz, és ezzel beavatkozik az ország belügyeibe. Vagy megengedett, vagy elítélendő a beavatkozás, nem lehet mindig kettős mércét alkalmazni

– mutatott rá a baloldal által alkalmazott ellentmondásokra Meloni.

Az Olasz Testvérek párt elnöke kitért az Olaszországra nehezedő migrációs nyomás kérdésére is, amely a csúcstalálkozó egyik központi témáját képezi. – A kérdés nem az, hogy melyik európai tagállam hajlandó részt vállalni és melyik nem. Olaszország észszerűtlen dolgot kér, amikor az illegális bevándorlók újraelosztását szorgalmazza.

Elvárjuk, hogy azok között az uniós tagállamok között kerüljenek szétosztásra az általunk szabadon beengedett bevándorlók, amelyek szigorú határvédelemmel akadályozzák meg az illegális bevándorlást Európába. Nem Magyarország és Lengyelország utasítja el ezt, hanem Németország, Franciaország és Spanyolország.

Ezek az országok azért nem vállalnak szolidaritást, mert észszerűtlen a velük szemben támasztott elvárás. Mi évek óta hangoztatjuk, hogy az illegális migrációt és az embercsempészetet feltartóztató európai misszió felállítását kellene kérvényeznie Olaszországnak az intézményektől. Az afrikai országokban kellene kialakítani a menedékkérelem benyújtására alkalmas fogadóállomásokat. Innen lehetne elosztani a 27 tagállam között mindazokat, akik befogadásra jogosultak – fejtette ki a bevándorlás feltartóztatására kidolgozott stratégiáját Meloni.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Migránsok támadtak

Gázspray-vel támadtak katonáinkra és rendőreinkre az illegális migránsok
Mindent megtesznek egyenruhásaink a közrend és közbiztonság fenntartásáért, felkészülten, elegendő élőerővel és technikával őrzik a határt.

Vezető

Elnöki 10 év
Az államfő kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.
Szépen csillog a bronz: kardcsapatunk a harmadik helyen végzett
Férfi-kardválogatottunk mérkőzése nagyon simának tűnt, már 16 tus is volt az előny a németek ellen, végül szorosabb lett a vége, de a lényeg: megvan a bronzérem.

Poszt-trauma

Pegasus-ügy: Kálmán Olga a Fidesz beépített ügynöke
A döbbenetes leleplezés Stummer Jánostól, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnökétől érkezett.

Poszt-trauma

Lejtmenetben a Momentum
Cseh Katalin lelepleződése az egész pártot, Donáth Annástól és Fekete-Győr Andrásostól, tova sodorja.

Poszt-trauma

Elkeseredett támadást indított Orbán legnagyobb ellenfele
Megvédjük a gyermekeinket!

Aktuális

A 765 LT kupéhoz képest mindössze 49 kilóval nehezebb a Spider
765 lóerős V8-as biturbó hajtja a McLaren 765LT Spidert, a tető gombnyomásra 11 másodperc alatt tűnik el.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!