Nem tudni, ki áll a rejtélyes nashville-i robbantás mögött

Az ügyet nem csupán az állami rendőrség, de a Szövetségi Nyomozó Iroda is vizsgálja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 27. 10:55
null
Nashville, 2020. december 25. Mentõalakulatok tagjai egy robbanás helyszíne közelében a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony elsõ napján. A környezõ épületek beleremegtek a detonáció erejébe. A robbanás oka és a sérültek száma egyelõre nem ismert. MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey Fotó: Mark Humphrey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonosítottak egy gyanúsítottat a Nashville belvárosában felrobbant lakóautó ügyében – közölték amerikai szövetségi bűnüldözési hatóságok szombaton. Jason Pack, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) különleges ügynöke szerint Nashville Antioch nevű külvárosában házkutatást tartottak egy lakásban, amely kapcsolatba hozható az üggyel. A nyomozók egy korábbi közlése szerint több személy ellen is vizsgálódnak az ügyben, eddig azonban nem találtak további pokolgépeket, így megítélésük szerint nincs aktív fenyegetés Tennessee amerikai állam fővárosának térségének.

Pénteken robbant fel egy parkoló lakóautó Nashville belvárosában. A gépkocsiból a detonációt megelőzően bombára figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani. A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna.

Nashville, 2020. december 25.
Mentőalakulatok tagjai egy robbanás helyszíne közelében a Tennessee állambeli Nashville-ben 2020. december 25-én, karácsony első napján
Fotó: MTI/AP/The Tennessean/Mark Humphrey

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, valamint a környéken többtucatnyi háznak betört az ablaka, negyvenegy épületben keletkeztek károk, emellett több fát is kidöntött a detonáció. Három ember megsérült. A rendőrség azt gyanítja, hogy szándékos robbantás történt.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség szombaton megerősítette, hogy emberi maradványokat találtak a felrobbant parkoló lakóautó közelében. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy tartózkodott-e valaki a járműben, amikor az felrobbant. Az FBI 250 ügynöke, illetve elemzője dolgozik annak kiderítésén, hogy ki, illetve kik felelős(ek) a szándékos robbantásért.

A hatóságok lezárták Nashville turisták körében kedvelt belvárosát további nyomok után kutatva. John Cooper polgármester vasárnapig kijárási tilalmat rendelt el a belvárosban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.