Ki a felelős a multikulturális társadalom csődjéért?

A francia rendőrnő gyilkossága után a hatóságok keresik a válaszokat, de az alapkérdésre nincs válasz, hogy a multikulturális társadalom csődjéért ki a felelős – ezt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő mondta az M1 Ma este adásában. A rendőrnő tunéziai származású gyilkosa 12 éve érkezett Franciaországba, de tíz évig illegálisan élt az országban – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2021. 04. 24. 9:09
Ngrdi Gyrgy
Budapest, 2016. április 23. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter Világrend és Helmut Kohl volt német kancellár Aggodalom Európáért címû könyve bemutatóján a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison 2016. április 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután halálra késeltek egy 49 éves rendőrnőt Franciaországban egy Párizstól délre fekvő kisvárosban.

Nógrádi György az esetről elmondta, hogy a rendőrnő tunéziai származású gyilkosa 12 éve érkezett Franciaországba, de tíz évig illegálisan élt ott, és csak két éve kapott tartózkodási engedélyt, amiről a francia hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy nem tudják, hogyan. Bár korábban cáfolták az iszlamista hátteret, de már Emmanuel Macron is arról írt a Twitteren, hogy „nem engedünk az iszlamista terrorizmusnak” – derül ki a cikkből, amelyben a biztonságpolitikai szakértővel való beszélgetés videója is megtekinthető.

Az eset mögött rejlő társadalmi hátteréről Nógrádi elmondta, hogy Franciaországba özönlenek a bevándorlók, köztük az egykori gyarmatról, Tunéziából is.

Egyes adatok szerint a lakosság negyven százalékát teszik ki a bevándorló-hátterű személyek, de a hivatalos adatok húsz százalékot mutatnak.

Úgy vélte, hogy el kell dönteni, hogy a migráció szükséges-e és betölti-e azt a szerepet, amit várnak tőle. A meggyilkolt rendőrnő most hős lesz, és utcát fognak elnevezni róla, de ez nem változtat azon, hogy Nyugat-Európának alapvető stratégiai kérdésekben meg kell nyilatkoznia.

Arra a kérdésre, hogy Franciaországban történt-e változás az elmúlt évek terrortámadása után, illetve nyomon tudják-e követni a letelepedési engedélyt kapó személyeket, Nógrádi György úgy válaszolt, hogy a hatóságok feladata elsősorban a terrorgyanús személyek követése.

Franciaországban jövőre választásokat tartanak, és kulcskérdés, hogy a francia társadalom álláspontja mennyire mozdult el a bevándorlással szemben. Úgy vélte, hogy egyre többen látják, hogy a migráció nem megoldás. Az alapkérdésre nincs válasz, vagyis hogy a multikulturális társadalom csődjéért ki a felelős – mondta.

(A borítóképen Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.