Oltási elsőbbséget kaptak volna a migránsok

A svéd közegészségügyi ügynökség elsőbbségben részesítette volna a „papír nélküli” bevándorlókat a svéd állampolgárokkal szemben az oltási sorban. Nem ez az első alkalom, hogy a svéd egészségügy az illegális bevándorlókat támogatja a svédek helyett – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 02. 07. 14:44
null
Stockholm, 2015. szeptember 12. Egy rendõr tájékoztatja a stockholmi pályaudvarra érkezõ illegális bevándorlókat 2015. szeptember 12-én. Ezen a napon mintegy 250 migráns érkezett vonattal a svéd fõvárosba. (MTI/EPA/Jonas Ektsromer) Fotó: Jonas Ektsromer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy már a Magyar Nemzet is megírta, elsőbbséget adnának az illegális bevándorlóknak a koronavírus elleni oltások tekintetében, derül ki a svéd közegészségügyi ügynökség tervéből.

A hatóság tervének lényege, hogy több fázisban oltja be a lakosságot, a harmadik fázisban azonban már elővenné az illegális bevándorlókat, vagy ahogy a terv fogalmaz: „a papír nélkülieket”. Külön rámutat, hogy a Közel-Keletről vagy Afrikából érkezőknek azért is prioritás az oltás, mert körükben megnövekedett a halálozások száma.

A terv erős kritikákat váltott ki, mivel az emberek egy része úgy érezte, hogy nem igazságos, hogy ha valaki nem is tartózkodhatna az országban, az mégis elsőbbséget élvez az oltási sorban. A nyomásnak engedve a hatóság frissítette a tervet, és ezúttal már kihagyta az illegális bevándorlókat a priorizált csoportok közül.

Nem ez az első eset, hogy a humanitárius segítségnyújtás elve miatt Svédországban az állampolgárok érdekei az illegális bevándorlóké mögé sorolódnak.

Volt már rá példa, hogy idősotthonok fűtési költségkeretét csökkentették azért, mert túl sok bevándorlót fogadott be az ország, de a járványhelyzet idején többször felmerült az is, hogy a kórházi ellátásnál a nagyobb eséllyel megmenthető migránsokat helyezzék a kevesebb túlélési eséllyel rendelkező idős állampolgárok elé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.