Orbán Viktor: Nehéz ősz, és még nehezebb tél elébe nézünk

A miniszterelnök a járványügyi tapasztalatokról egyeztetett kollégáival az EU-csúcson. Orbán Viktor arra kéri a magyarokat, hogy ne tervezzenek külföldre utazni a síszezonban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 16. 11:17
null
A magyar miniszterelnök az EU-csúcs második napján Brüsszelben 2020. október 16-án. Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookra feltöltött videóban jelentkezett be pénteken a brüsszeli EU-csúcs második napjáról.

– Egész Európában nehéz a helyzet. Még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. A magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat

– mondja a felvételen a miniszterelnök, aki szerint előző este európai kollégáival a járványügyi tapasztalataikat osztották meg. – Nehéz ősz, de még nehezebb tél elébe nézünk – fogalmaz, kijelentve, hogy a járvány várhatóan felszálló ágban marad a következő hónapokban is. – Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is – tette hozzá.

A miniszterelnök arra kéri a téli vakációjukat tervező magyarokat, hogy ne utazzanak külföldre a síszezonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.