Pénzmosási ügyben is érintett lehet Biden fia

A Twitter és a Facebook egyaránt korlátozta a felhasználóit a Biden család számára kompromittáló tartalmak terjesztésében.

2020. 10. 22. 14:17
U.S. Vice President Biden and his son Hunter attend an NCAA basketball game between Georgetown University and Duke University in Washington
Joe Biden demokrata párti politikus és fia, Hunter. Ukrajnai érdekeltségek indították el a lavinát Fotó: Jonathan Ernst Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) legfrissebb jelentése szerint Joe Biden demokrata elnökjelölt fia, Hunter Biden korábban egy számítógépüzletben leadott laptopja és merevlemeze egy 2019 végi pénzmosási ügyhöz is kapcsolódhat. Egyelőre nem világos, hogy a vizsgálat folyamatban van-e, vagy hogy az informatikai eszközök közvetlenül kapcsolódtak-e Biden személyéhez – írta az amerikai Fox News saját értesülésekre hivatkozva.

Az elnökjelölt fia állítólag javíttatni hagyta a tárgyakat az üzletben – derül ki az Igazságügyi Minisztérium által kiállított dokumentumokból, melyeket Joshua Wilson, az FBI különleges ügynöke hitelesített aláírásával. A jelentésen megtalálható a „272D” kezdetű ügyszám, mely az FBI besorolása szerint pénzmosásra, „fehérgalléros bűncselekményre” utal – ezt több tisztviselő is megerősítette az amerikai Fox News hírportálnak.

Az amerikai jogrend szerint „fehérgalléros bűncselekménynek” tekinthető minden olyan eset, amit vállalkozások és kormányzati személyek követtek el erőszakmentesen, pénzügyi indíttatásból.

Az információkat Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Rudy Giuliani is megkapta, aki azok tartalmát megosztotta a New York Post amerikai hírlappal, továbbá email üzeneteket és kompromittáló fotókat is közzétett.

– Az FBI nem indíthat ügyet konkrétumok nélkül. Ez azt jelenti, hogy elegendő bizonyítékot találtak ahhoz, hogy feltételezzük, bűncselekmény történt. Ha büntetőeljárást indítottak és idéznek be embereket, az azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a laptop és a merevlemez is tartalmaz bűncselekményhez köthető információkat – jelentette ki egy tisztviselő a Fox Newsnak.

A feljegyzések szerint a számítógépüzlet tulajdonosa, John Paul Mac Isaac jelentette a laptop és a merevlemez tartalmát az illetékes hatóságoknak még 2019-ben, miután Hunter Biden leadta azokat javításra. Isaacet már tavaly beidézték egy amerikai bíróságra, hogy vallomást tegyen, a számára megküldött hivatalos dokumentumokon szerepel a Biden által leadott laptop és merevlemez sorozatszáma is.

Egy héten belül ez a második eset, amely szerint a demokrata elnökjelölt fiáról az egész családot kompromittáló információk látnak napvilágot. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, múlt héten a New York Post hozott nyilvánosságra olyan e-maileket, amelyek Hunter Bidennek az ukrajnai korrupciós ügyeivel kapcsolatban szolgálnak újabb bizonyítékokkal. A lap által közölt e-mailekből kiderült, hogy Hunter Biden már egy évvel korábban bemutatta az akkor Barack Obama alelnökekeként dolgozó apját a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, aki – pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre azért, hogy rúgják ki a Burisma esetleges korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt.

Az esetből Amerika szerte óriási botrány lett, miután a Twitter és a Facebook egyaránt korlátozta a felhasználóit a Biden család számára kompromittáló tartalmak terjesztésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.