Putyin: Az amerikaiak be fognak avatkozni az orosz választásba

Az orosz elnök akkor fogja beoltatni magát, ha a vakcinát az ő korosztályának is javasolják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 17. 12:33
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2020. december 17. Vlagyimir Putyin orosz elnök (a kivetítõn) a koronavírus-járvány miatt videokonferencia keretében tart évértékelõ sajtótájékoztatót Moszkvában 2020. december 17-én. MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Be fognak avatkozni az amerikaiak a 2021-ben esedékes orosz parlamenti választásokba,

ahogy mindig is szoktak, de Oroszország felkészül erre – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a csütörtökön tartott éves sajtótájékoztatóján. – Csak akkor tudunk ennek ellenállni, ha az oroszok többsége megérti, hogy ez beavatkozás, és hogy ellen kell állnunk – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Oroszország kész a példátlanul nyitott együttműködésre a megfigyelőkkel. Putyin provokációnak nevezte Szergej Snurov, a Leningrad együttes volt frontemberének kérdését, hogy az orosz hackerek miért nem segítették győzelemre idén is Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson.

Megismételte, hogy Moszkva nem avatkozott be az amerikai választásokba.

Arra a kérdésre, hogy menedéket ad-e Trumpnak, mint Edward Snowden informatikusnak, kijelentette, hogy erre a hivatalban lévő elnöknek nincs szüksége, mert jó eredményt ért el a választáson.

Vlagyimir Putyin arról is beszélt, hogy akkor fogja beoltatni magát a koronavírus ellen, ha a fertőzés elleni vakcinát a szakemberek az ő korosztályának is javasolják. Az orosz elnök 68 éves. – A hozzám hasonlókhoz még nem jutottak el a vakcinák, de feltétlenül beoltatom magamat, amint ez lehetővé válik – mondta, biztonságosnak és hatékonynak nevezve az orosz vakcinát. Elismerte, hogy Oroszországnak nincs elegendő üzeme és felszerelése az oltóanyag gyártásához, de azt ígérte, hogy a kapacitás növekedni fog.

Oroszország összes régiójába kiszállították már a koronavírus okozta Covid–19 betegség elleni Szputnyik V oltóanyagot, a vakcináció az ország egész területén megkezdődött. Oroszországban a védőoltás önkéntes és ingyenes. Korábban Mihail Misusztyin kormányfő közölte, hogy december folyamán 480 ezer adag vakcina jut el a régiókba. Az oltást elsősorban az egészségügy és az oktatás alkalmazottainak, valamint a szociális munkásoknak adják be, de a későbbiekben kiterjeszthetik a jogosultak körét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.