Egy republikánus szenátor szerint a háttérhatalom minden eddiginél erősebb

A mély állam mélysége olyan nagymértékű Chuck Grassley iowai republikánus szenátor szerint, hogy a háttérhatalom tagjai akár politikai bűncselekmények alól is kibújhatnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart.com2020. 07. 07. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikelt az állam átláthatatlansága és a politikai bűnözés ellen Chuck Grassley iowai republikánus szenátor. A politikus a Twitter-mikroblogon közzétett üzenetsorozatában olyan nagymértékűnek írta le az államhatalmakba épített hívek hálózataként emlegetett mély állam mélységét, hogy tagjai akár a politikai bűncselekmények alól is könnyen kibújhatnak – írta a Breitbart hírportál. Grassley William Barr igazságügyi miniszter közelmúltbeli észrevételeire hivatkozott, azt állítva, hogy Donald Trump amerikai elnököt valóban egy szervezett erőfeszítés akarja eltávolítani hivatalából.

Barr nemrégiben arról számolt be, hogy még sosem voltunk ilyen közel egy az elnök hivatalból való eltávolítását célul kitűző szervezett erőfeszítéshez

– írta a mikroblogon Grassley.

A szenátor azt is hozzáfűzte: az igazságügyi miniszter kijelentése arra engedi következtetni, hogy a minisztérium vizsgálatait irányító John Durham ügyész a választások előtt semmilyen bűnvádi eljárásról nem fog hírt adni, hogy ne befolyásolja a voksolás kimenetelét. Egy második tweedjében már azt írta: a mély állam olyan mély, hogy tagjai kibújhatnak a politikai bűncselekmények alól.

 

Mint ismeretes, a connecticuti John Durham feladata, hogy megállapítsa, a Robert Mueller vezette vizsgálócsoport tagjai, illetve a Trump kampányát nyomon követő állami szervek minden esetben törvényesen jártak-e el. Robert Muel­ler különleges ügyész csaknem két év után elkészült jelentése arra az eredményre jutott: nem találtak bizonyítékot sem arra, hogy Trump vagy emberei összejátszottak volna Oroszországgal a 2016-os elnökválasztási kampány alkalmával, illetve arra sem, hogy Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatás munkáját.

A deep state, azaz a mély állam kifejezést rendszerint a háttérhatalmak működését érti a szakirodalom: a titkos kormányzás egy formája, amely az országok, nemzetállamok politikai vezetésétől függetlenül működő, rejtett vagy rejtett hatalmi hálózatokból áll, és egy saját politikai agendát, programot kívánnak megvalósítani a céljaik elérése érdekében. A mély állam stratégiai céljait akkor sem veszti szem elől, amikor új lakó költözik a Fehér Házba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.