Salvini: A magyar nép rendkívüli volt 1956-ban és most is az

Rendkívülinek nevezte a magyarokat 1956-os cselekedeteikért és mai politikájáért Matteo Salvini, az ellenzéki jobboldali Liga vezetője a római magyar nagykövetségen tartott ünnepi megemlékezésen kedden.

Forrás: MTI2019. 10. 23. 8:59
null
A belügyminiszter megígérte, kitakarítja Olaszországot Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matteo Salvini az MTI-nek hangsúlyozta: amilyen bátrak voltak 1956-ban a magyarok, olyan bátor politikai vezetőik vannak ma is.

Olaszok és magyarok kulturálisan közel állnak egymáshoz, és hasonlóképpen gondolkodunk, ami a migrációt, a haza és a határok védelmét, a keresztény értékek megőrzését, a család védelmét, valamint a Soros György és az Európai Unió részéről fenyegető külső beavatkozások megakadályozását illeti – mondta.

Megjegyezte, hogy a Liga számára példaértékű a magyar gazdaság robbanásszerű fejlődése is.

A Magyarország római nagykövetségén tartott megemlékezésen Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek elnöke mondott beszédet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.