Soros György zsebében vannak a Demokrata Párt politikusai?

Rendőrellenesnek és bűnözőpártinak, illetve Soros György amerikai tőzsdespekuláns embereinek nevezte a demokratákat Newt Gingrich, az amerikai képviselőház egykori elnöke. Véleménye szerint a demokraták azért nem ítélik el az Antifa által elkövetett erőszakos akciókat, mert a baloldal zsebében vannak – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 06. 21:29
null
Forrás: MTI

Rendőrellenesnek és bűnözőpártinak, illetve Soros György amerikai tőzsdespekuláns embereinek nevezte a demokratákat Newt Gingrich, az amerikai képviselőház egykori elnöke. Véleménye szerint a demokraták azért nem ítélik el az Antifa által elkövetett erőszakos akciókat, mert a baloldal zsebében vannak – írja a V4NA Hírügynökség.

Augusztus negyedikén az amerikai szenátus alkotmányügyi albizottsága (Subcommittee on the Constitution) ülést tartott, amelynek a témája az anarchista erőszak megállítása volt. Ted Cruz, republikánus szenátor nyitóbeszédében arról beszélt, hogy mennyire fontos a békés gyülekezési jog az alkotmány fényében. Továbbá arról is szólt, hogy a zavargók hogyan térítették el a George Floyd halála miatt kialakult tüntetéseket, amelynek az eredménye az erőszak elterjedése lett.

Az ülés harmadik paneljénél Mazie Hirono, Hawaii demokrata párti szenátora eleget hallott, rövid beszéd után távozott a teremből. Ted Cruz felhívta arra a figyelmet, hogy Hirono és más demokraták sem voltak hajlandók elítélni az Antifát. Emlékeztetett arra is, hogy a Demokrata Párt politikusai „rohamosztagosoknak” és „gestapónak” nevezték a rendőröket – számolt be róla a V4NA Hírügyökség.

Nem most fordult elő először, hogy demokraták nem hajlandók elítélni az erőszakos tüntetéseket vagy az Antifát. Egy héttel ezelőtt Jerry Nadler, a demokrata többségű képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke kijelentette, hogy az Antifa erőszak mindössze egy mítosz, amit Washingtonban terjesztenek.

A szenátusi ülés kapcsán a Fox News megkérdezte Newt Gingrichet, az amerikai képviselőház korábbi elnökét. Gingrich szerint a demokraták következetesen bűnözőpártiak és rendőrellenesek.

„Ezek a demokraták a baloldal markában vannak. Olyan emberek zsebében vannak, akiket Soros György finanszíroz” – fogalmazott.

Gingrich azt is megjegyezte, hogy a Soros támogatását élvező kerületi ügyészek is bűnözőpártiak.

A Washington Free Beacon című lap számolt be arról, hogy a tőzsdespekuláns előszeretettel támogat a Democracy PAC nevű politikai akcióbizottságán keresztül olyan szervezeteket, amelyek meghatározó demokrata párti politikusokhoz köthetők.

Az egyik legnagyobb összeget, hétmillió dollárt a Senate Majority PAC kapta, amely Chuck Schumerhez, a szenátusi demokrata frakció vezetőjéhez köthető. Egyébként a Soros-klán jó viszonyt ápol Schumerral, Alexander Soros többször is személyesen tárgyalt vele.

Ötmillió dollárt kapott a Biden-párti külsős Priorities USA Action nevű PAC, illetve 2,5 millióval gazdagodott a baloldali Win Justice koalíció. A Soros-féle Democracy PAC továbbá jelentős összegeket juttatott el olyan szervezeteknek, amelyek radikális baloldali ügyészek megválasztását segítik elő.

Soros György kétmillió dollárt utalt közvetlenül különböző bizottságoknak is. A Democratic Grassroots Victory Fund nevű szervezet például ötszázezer dollárral gazdagodott. Illetve több százezer dollárt kapott egy Nancy Pelosi-hez, az Egyesült Államok Képviselőházának demokrata elnökéhez köthető szervezet. Egyébként Pelosi is baráti kapcsolatot ápol Sorosékkal.

Pelosi véleménye az elmúlt években nagyot változott az Antifával kapcsolatban. 2017-ben még elítélte az Antifák által elkövetett erőszakot. Idén július közepén viszont „ismeretlen rohamosztagosnak” nevezte azokat a rendőröket, akik Portlandben megpróbáltak fellépni a zavargások ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.