Szijjártó Péter: Donald Trump barátként tekint Orbán Viktorra

A külgazdasági és külügyminiszter a magyar–amerikai felső szintű kapcsolatokba adott betekintést.

Magyar Nemzet
Forrás: Pesti Srácok, Pesti TV2020. 09. 18. 21:00
U.S. President Trump meets with Hungary's Prime Minister Orban at the White House in Washington
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke úgy nyilatkozott: Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében, egész Európában tisztelik Fotó: Carlos Barria Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyértelmű tisztelet és nagyrabecsülés van a magyar kormány iránt, mert világosan, őszintén és egyenesen beszélünk – nyilatkozta Szijjártó Péter ma este a Pesti TV-nek adott interjúban.

A külgazdasági és külügyminiszter a napokban tett washingtoni látogatására hivatkozott, ahol többek között Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök vejével és főtanácsadójával is megbeszéléseket folytatott.

A tárcavezetőt Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump múlt csütörtöki telefonbeszélgetéséről is kérdezték.

– Váratlanul, a diplomáciai protokoll bevett sémáit nélkülözve hívta fel az amerikai elnök a miniszterelnök urat, ebből is világosan látszik, hogy barátként tekint rá

– mondta Szijjártó Péter, aki Orbán Viktor és Donald Trump tavalyi személyes találkozójára is úgy emlékszik vissza, hogy Trump barátként tekint a magyar miniszterelnökre és kifejezetten jó kapcsolat van a két vezető között. A külügyminiszter szerint Orbán és Trump két erős vezető, akik azonos módon közelítik meg a világpolitika legfontosabb kérdéseit – legyen szó migrációról, biztonságról, nemzetről, családról vagy patriotizmusról. A külügyminiszter úgy véli, hogy a közeledő amerikai elnökválasztásokat Trump nyeri meg.

Szijjártó Péter az interjú során azt is elmondta, hogy Európa jövője a visegrádi együttműködés országaitól függ.

– Mára világossá vált, hogy az európai növekedés az Közép-Európából jön. A nyugati emocionális támadások velünk szemben éppen ebből indulnak ki, hogy miként vesszük mi magunknak a bátorságot, hogy mi diktáljuk a tempót, márpedig sok kérdésben ez van – nyilatkozta a tárcavezető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.