Szijjártó Péter: Pont, mint a kommunizmusban

A külgazdasági és külügyminiszter élesen bírálta az UEFA döntését, szánalmasnak és gyávának nevezte a testületet.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2021. 07. 10. 10:06
SZIJJÁRTÓ Péter
Bled, 2020. augusztus 31. Fotó: KKM/Borsos Mátyás Forrás: MTI/KKM/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán reagált az UEFA döntésére, mely szerint a „diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát”.

Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen.

A négy teltházas budapesti EB-meccs mindenki számára örök emlék marad

– írta bejegyzésében.

A miniszter szerint úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőrhajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren.

Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel?

Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de telt házas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont

– jelentette ki.

Fotó: Reuters/Matthias Hangst

 

Borítókép: Illusztráció – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – Bled, 2020. augusztus 31. – (MTI/KKM/Borsos Mátyás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.