Szijjártó Péter Vlagyimir Putyin októberi budapesti látogatásáról egyeztetett

A tárcavezető közölte: azt is megállapították, hogy az orosz fél hiánytalanul teljesítette a korábbi megállapodásokat, így Magyarország gázellátása biztosított a jövő esztendőre.

Forrás: MTI2019. 09. 25. 18:13
LAVROV, Szergej; SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter miniszter New Yorkban
New York, 2019. szeptember 25. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kezet fog kétoldalú találkozójukon az ENSZ New York-i székházában 2019. szeptember 25-én. MTI/KKM/Burger Zsolt Fotó: KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ-közgyűlés ülésszakának helyszínén tartott tárgyalást követően a magyar miniszter az MTI-nek elmondta: Putyin Orbán Viktor miniszterelnökkel tartandó találkozójának részleteit, illetve várható tartalmát tekintették át.

Megállapították, hogy az orosz fél hiánytalanul és határidőre teljesítette a korábban kötött megállapodásokat, így Magyarország gázellátása biztosított a jövő esztendőre. Készen állnak arra, hogy a további időszakról is tárgyaljanak ezen a területen – tette hozzá Szijjártó Péter.

Beszámolója szerint megállapították azt is, hogy a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése menetrend szerint haladhat előre.

Megállapodtak abban, hogy a két ország összehangolja erőfeszítéseit a közel-keleti keresztények védelmének érdekében. Magyarország és Oroszország is elismeri, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, és segíteni kell az odatartozó közösségeit a Közel-Keleten.

Véglegesítették a szociális biztonságról szóló megállapodást, illetve az onkológia területén folytatott együttműködésről szóló megállapodást, amelyeket a csúcstalálkozón írnak majd alá – jelezte a magyar miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.