Több száz embert vettek őrizetbe vasárnap

Több mint 600 embert vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok a vasárnapi tüntetések idején – közölte hétfőn a minszki belügyminisztérium.

Forrás: MTI2020. 09. 07. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olha Csemadanava belügyi szóvivő tájékoztatása szerint 633 embert vettek őrizetbe. Szerte az országban 42 tömegmegmozdulás volt, amelyeken 31 ezer ember vett részt a belügyminisztérium összesítése szerint.

Fehéroroszországban az augusztus 9-én tartott az elnökválasztás óta rendszeresek a hatodszor is hatalomra került Aljakszandr Lukasenka államfő elleni tömegtüntetések, amelyeket a hatóságok kezdetben könyörtelen brutalitással igyekeztek megfékezni. Több tiltakozó meghalt, sokan kínzásokról számoltak be a fogva tartás során, és vannak, akik azóta sem kerültek elő, hogy őrizetbe vették őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.