Tűzfalcsoport: Greta Thunberg egy Soros által kihasznált gyerekkatona

Greta Thunberg nem más, mint a liberális világelit előretolt erkölcsi golyófogója, egy szakszerűen felépített, két lábon járó kommunikációs mestermű, akit a háttérből pénzemberek támogatnak.

Forrás: TŰZFALCSOPORT2019. 10. 01. 13:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adott egy minden szempontból feddhetetlen, beteg kislány, aki egy nap arra ébred, hogy ő fogja megváltani azt a világot, amelyet elvbarátai, a gazdasági világelit felépített.

Kinyilatkoztat, 16 évesen könyvet ír, díszdoktori címeket adományoznak neki, felszólalhat az ENSZ-ben, államfőkkel és miniszterelnökökkel találkozik, neves baloldali magazinok címlapjaikra teszik, tehát egy igazi 21. századi liberális megváltó szerepében tetszeleg. Ám a kétkedők joggal állapítják meg, hogy mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És igazuk is van. Greta Thunberg nem más, mint a liberális világelit előretolt erkölcsi golyófogója, egy szakszerűen felépített, két lábon járó kommunikációs mestermű, akit a háttérből pénzemberek, energetikai cégek és gyanús körülmények között meggazdagodó oligarchák támogatnak.

Az alábbi cikkben bemutatjuk a Greta-jelenség mögött meghúzódó gazdasági és politikai érdekeket, és az általuk felhasznált álnaiv, nihilista liberális közösségeket, amelyek minden eszközzel a nemzeteket és a nemzetállamokat bontanák le.

Az enyhe Asperger-szindrómával diagnosztizál kis Greta 2003-ban látta meg a napvilágot, ám a politikába „csak” 14 évesen vetette bele magát, amikor egy bizonyos Ingmar Rentzhog, svéd PR szakember megkereste, felbérelte és azt javasolta neki, hogy menjen a stockholmi parlament elé, a munka többi részét pedig a nemzetközi liberális médiumok elvégzik. Így is lett. Grétát gyorsabban emelték piedesztálra, mint bármelyik más liberális ikont.

De ha az események mögé nézünk, akkor ismerős módszerekkel, ismerős pénzemberekkel, és nagyon is jól ismert motivációkkal találkozunk.

A már említett „Greta-jelenség„ hátterének a megteremtője az az Ingmar Rentzhog, aki részt vesz a zöld kapitalizmus fejlesztésében. Ingmar Rentzhogról és a Greta Thunberg mögött álló lobbihálózatról a Standpoint brit hetilap írt részletes cikket. Thunberg „felfedezője” és első marketingese egyben egy befolyásos svéd politikai, ipari, pénzügyi és szakszervezeti vezetőket tömörítő agytröszt vezetője is.

De a tényfeltáró anyagból az is kiderül, hogy kik is húznának hasznot a zöld közhangulatból.

Mindenekelőtt leszögezik, hogy Greta klímaharcai mögött „árnyékban maradó lobbisták szövetsége húzódik meg, befektetők és energiavállalatok, amelyek profitot remélnek a zöld üzletből”. Már az is sokatmondó, hogy a svéd diáklány mögött álló kommunikációs gurut Bill Clintonék klímamozgalmában képezték ki, és meglepő módon nem klímaaktivistaként kezdte pályafutását, hanem lobbistaként, pénzügyi szakemberként.

De ennél súlyosabb arcok is feltűnnek a klímavédelem negédes álcája alatt.

Többek között nehézsúlyú pénzügyi hiénákat és szélsőbalos aktivistákat is találunk Greta Thunberg tanácsadói között.

Az új sajtófőnök egy bizonyos Daniel Donner, aki a European Climate Foundation (Európai Klímaalapítvány) brüsszeli lobbicsoportnak dolgozik, de a liberálisok és a baloldali pártcsaládok elsőszámú külső tanácsadójaként is feltűnt már.

Németországban Greta Thunberg szinte minden megjelenésekor megjelenik egy bizonyos 1996-os születésű Luisa Neubauer.

Többek között ő szervezi a fiatal diáklány fellépéseit, megjelenéseit, sajtókapcsolatait. Ő is úgy szerzett magának hírnevet, mint Greta. Lógott az iskolából, és tüntetett a klímavédelemért. Szervezetének, amely az „ONE” nevet viseli legnagyobb támogatója Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa.

A Tűzfalcsoport teljes bejegyzését IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.