Vandál migránsok verték szét Bécs belvárosát szilveszterkor + videó

Hatalmas pusztítást végzett egy nagyrészt migránsokból álló banda szilveszter éjjel Bécs belvárosában.

Forrás: origo.hu2021. 01. 02. 10:51
null
Forrás: Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vandál migránsok szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek (köztük ékszerbolt, pékség és fagyizó) kirakatait próbálták betörni. Megrongáltak automatákat és padokat is Bécs bevándorlók által lakott belvárosi, Favoriten kerületében szilveszter éjjel – írja az origo.hu.

Több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be, egy karácsonyfát pedig benzinnel locsoltak le az oe24.at hírportál szerint. Elképesztő állapotokat mutat egy helyszínen készült videó.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az allahu akbart kiabáló migránsok.

Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva azt mondta, hogy

nincs helye a párhuzamus társadalmaknak Ausztriában.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó migránsok kitoloncolását javasolta, valamint, hogy a két osztrák elkövető pedig fizessen a helyreállításért – írja az oldal.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

Határozott fellépést ígért Bécs a szilveszterkor randalírozó migránsok ellen

A bécsi rendőrség széles körű nyomozást indít az ügyben. Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök ehhez kapcsolódva kijelentette, hogy máris egyenruhás különleges egységek és civil ruhás nyomozók járőröznek és végeznek ellenőrzéseket a városnegyedben. Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.