Von der Leyen: Önök az otthonmaradással segíthetnek!

2020. 03. 17. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa-szerte nagy szükség van orvosi maszkokra és védőfelszerelésekre. Most az egészségügyi személyzet, a rendőrség és határőrség védelmére kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Dolgozunk azon, hogy hamarosan minél több védőfelszerelés álljon rendelkezésre – jelentette be nemrég Ursula von der Leyen, aki ma is videóüzenetben szólt az európai lakossághoz. Az Európai Bizottság elnöke a felvételen azt is elmondta: a kutatási munkák gyorsítása is zajlik, az Európai Bizottság reményei szerint már az őszt megelőzően piacra kerülhet a koronavírus ellenszere. Mint mondta, az oltóanyaggal összefüggésben egy európai innovációs cég jelenleg is ígéretes munkát folytat. Von der Leyen szavai szerint az unió ma reggel 290 uniós állampolgárt hozott haza Marokkóból, ahol szintén egyre gyorsabban terjed a kór. – Biztonságban megérkeztek Bécsbe – mondta az elnök, aki szerint Ausztria kérésére hamarosan egy második, európaiakkal teli repülő is hazaérthet az észak-afrikai országból. Az áruszállítás szabadságával kapcsolatban kijelentette: kulcsfontosságú, hogy most a határokon át zajló kereskedelem – főként az egészségügyi eszközök áramlása – zavartalanul történjen.

Önök az otthonmaradással és a társadalmi érintkezés csökkentésével segíthetik a legtöbbet! – zárta monológját az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen hamarosan videókonferencián vesz részt az uniós tagországok állam-és kormányfőivel, köztük Orbán Viktor miniszterelnökkel. A virtuális találkozót követően jelenthetik be, hogy az EU legalább harminc napra lezárja a külső határait a blokkon kívüli országok polgárai előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.