Mohay Miklós: Aranyszájú Szent János liturgiája – Ősbemutató

Liturgikus esemény lévén nem vonatkoznak rá a járványügyi gyülekezési korlátozások, ezért részt lehet rajta venni személyesen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 09. 16:00
null
A Szent Efrém Férfikar Fotó: MMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohay Miklós zeneszerző, az MMA rendes tagja 4-8 szólamú férfikarra írt húsztételes, mintegy hetven perces kórusművet alkotott Aranyszájú Szent János liturgiájából. A szöveg sok változtatáson esett át, végleges formáját a XII. században nyerte el, és olyan zeneszerzők dolgozták fel, mint Csajkovszkij vagy Rahmanyinov. Az ő nyomdokaikba lépve Mohay Miklós kifejezetten a Szent Efrém Férfikar számára komponálta darabját.

A mű kifejezetten a Szent Efrém Férfikar számára íródott
Fotó: Makovics Kornél / Tolnai Népújság

Az előadás létrejöttét a Magyar Művészeti Akadémia támogatja.

Liturgikus esemény lévén nem vonatkoznak rá a járványügyi gyülekezési korlátozások, ezért részt lehet rajta venni személyesen.

Az ősbemutató szombaton, december 12-én déli 12 órakor lesz, helyszín: 1074 Budapest, Rózsák tere 10. / Görögkatolikus templom. Az eseményt a Görögkatolikus Médiaközpont fogja felvenni, amelyen keresztül hozzáférhető lesz a bemutató után online. Az eseményről és a műről bővebb információk az MMA honlapján találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.