Mentori program indul fiatal tehetségeknek, pályakezdő drámaíróknak

Drámaírói műhelyt indít a magyar kultúra napján a Déryné Program Barangoló alprogramja, amelyre január 22. és február 28. között lehet beadni a jelentkezést. – A Barangoló Drámaírói Műhely legfontosabb célja egy új drámaíró nemzedék tehetségeinek felkutatása és helyzetbe hozása – fogalmazta meg a Déryné Program küldetését Kis Domonkos Márk igazgató.

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 17:31
Fotó: Déryné Program
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikeres jelentkezést követően a részt vevő írók a nyolc hónapos műhelymunka során egy mentor vezetésével jutnak el egy egész estés magyar nyelvű dráma megírásáig. A havi rendszerességű találkozók alkalmával, a mentorok szakmai iránymutatásával és segítségével kerülnek kidolgozásra az adott jelenetek, hogy a nyolc hónapot felölelő munkafolyamat végeztével megszülethessen a mű. A Déryné Program a Barangoló alprogramon keresztül az alkotói munkafolyamathoz biztosít személyenként egy mentort, valamint minden hónapban bruttó 145 ezer forint írói hozzájárulást a műhely ideje alatt.

A műhely mentorai: Kulcsár Edit, Kozma András és Lukácsy György, a Nemzeti Színház elismert munkatársai.

A Drámaírói Műhely keretében megszületett alkotásokat a Barangoló alprogram felajánlhatja az eddigi sikeres partnereinek megvalósításra, valamint a Déryné Program antológia formájában megjelentetheti.

Fotó: Déryné Program

A Szakmai Bizottság és a Mentorok javaslatára a legnívósabb pályaművet a Déryné Társulat is bemutathatja felolvasó- vagy hagyományos színházi formában. – Más drámaírói felhívásokkal szemben a Drámaírói Műhely egyedülálló lehetőséget kínál a fiatal íróknak, hiszen amellett, hogy elkészíthetik az első, egész estés drámájukat, munkásságukat a színházi szakma szélesebb körben is megismerheti. Ezenfelül a legjobban sikerült írások dramatizált formában a közönség előtt is bemutatkozhatnak – emelte ki Resetár Dániel, a Barangoló alprogram projektvezetője.

A programra magyar állampolgársággal és magyarországi lakcímmel lehet jelentkezni.

Olyan drámatervvel, és annak legalább egy megírt jelenetével várjuk a nevezéseket, amellyel az aspiráns korábban még nem vett részt sikeresen drámaíró pályázaton vagy ösztöndíjon. Jelentkezni a Deryneprogram.hu oldalon, a regisztrációt követően lehet. A műhely évente maximum három drámatervet fogad be. 

A részletes felhívás és további információk ITT találhatók.

Borítókép: Illusztráció (Déryné Program)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.